Üksi elavatele Põhja-Tallinna pensionäridele jagati abipakke

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellel nädalavahetusel toimetavad ligi sada Põhja-Tallinna vabatahtlikku koolinoort üle tuhande üksinda elavale eakale inimesele koju abipakid, milles on erinevad kodumajapidamises vajalikud tarbed.

Heategevusliku iseloomuga ettevõtmine leiab aset juba teist aastat. Vabatahtlikena tegutsevad Põhja-Tallinna õpilased komplekteerisid Põhja-Tallinna Noortekeskuses üksi elavatele pensionäridele mõeldud abipakid ja toimetasid need seejärel abi vajavatele eakatele koju. Nendele inimestele, kes nädalavahetusel pakki kätte ei saa, toimetatakse see kätte hiljem.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul kuulub linnaosavalitsuse prioriteetide hulka lisaks heakorrale ja vähekindlustatud lastega peredele ka eakate inimeste eest seismine.

«On väga oluline, et me ei unustaks abi vajavaid inimesi pärast seda kui pühad on läbi. Eesti pensionid on väikesed, eriti raske on üksinda elavatel eakatel. Sellepärast peamegi meeles just üksinda elavaid eakaid inimesi. See algatus õnnestus eelmisel aastal väga hästi ning seetõttu otsustasime seda korrata,» ütles Kaljulaid.

Pakid on komplekteeritud eelkõige silmas pidades praktilist väärtust. Näiteks on seal pesupulber, nõudepesuvahend ja teised kodumajapidamises vajalikud asjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles