Tallinna abitelefoni dispetšeritel olid marulised jõulud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormituul sikutas plakateid maha.
Tormituul sikutas plakateid maha. Foto: Andres Haabu

Tallinna abitelefonile 1345 tehti ajavahemikul 25. detsembri kella kaheksast hommikul kuni 27. detsembri kella üheksani hommikul kokku 444 kõnet.

Kui tavaliselt helistatakse abitelefonile kuus keskmiselt 1200 korda, siis jõulutorm Patrick põhjustas lausa telefoniliinide ülekuumenemise ja kahe ning poole päeva jooksul oli helistajaid 444.

Linnakodanikud kutsusid appi seoses tormis langenud puude, tuulelohedena õhus lendlevate reklaamplakatite, kokku kukkuvate tellingute ning sõiduteedel rulluvate liiklusmärkidega.

Kõige rohkem otsiti Tallinna infotelefoni vahendusel kontakti Eesti Energiaga . Neid helistajaid jagus nii Tallinnast kui Harjumaalt kokku 152. Põhiküsimuseks oli  Eesti Energia rikketelefoni number, mis on teatavasti 1343. Langenud puudest teatati kümnel korral ja veel kutsuti appi nii tõstukautosid, munitsipaalpolitseinikke ja keda iganes, kes oleksid võimelised tormituult taltsutama.

Muuhulgas teatati, et tuules loperdab Juhkentali gümnaasiumi katus, et Sõle 35 maja juures on teadmata kadunud kanalisatsioonikaevu luuk, et Õismäe polikliiniku ehituselt lennutas tuul penoplasti ning et tuule jõule ei pea vastu isegi liikluspiirded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles