Pirita rannaala arendamiseks korraldatakse ideekonkurss

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita rand.
Pirita rand. Foto: Peeter Langovits

Pirita rannaala arendamine kaasaegseks puhkealaks saab esimese tõelise avalöögi ideekonkursiga, millega loodetakse leida paremaid lahendusi arhitektuurilise ja maastikuarhitektuurilise eskiisprojekti saamiseks.

Avatud hankemenetlusega riigihanke ideekonkursi eesmärk on Pirita rannaala kujundusele parima eskiislahenduse leidmine. Ühtlasi soovitakse leida ranna teeninduspaviljonide arhitektuurne lahendus ja projekteerija vastavatele ehitusprojektidele.

Pirita ranna ja sellega külgneva metsaala arendamise eesmärk on parandada puhkeala keskkonna kvaliteeti ja ranna teenindust, mis vastaks ranna kasutajate arvule, samuti tugevdada ranna eripära ja identiteeti.

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik nentis, et arhitektuurse ideekonkursi väljakuulutamine on suur samm selles suunas, et Pirita rannast kujuneks Tallinna esindusrand ning ühtlasi oleks tagatud loodusliku ranna ja rannametsa säilimine.

«Loodetavasti saame konkursile küllaldaselt põnevaid mõtteid ja ideid, mida rannaga peale hakata, milliseks kujuneb selle ilme ning missuguseid erinevaid vabaaja veetmise võimalusi suudab rand juba lähitulevikus pakkuma hakata. Loodame parandada supelranna teeninduskvaliteeti ning miks mitte ei võiks mõelda ka sellele, kuidas rand hooaegade lõikes paremini kasutust leiaks,» ütles Terik.

Konkursi ideekavandite esitamise tähtaeg on 17. detsember. Konkursi žüriisse kuuluvad nii linnaametnikud kui tunnustatud erialaspetsialistid arhitektide liidust. Konkursi võidutöö auhinnafondi suurus on 5430 eurot.

Võidutöö asendiplaanilist lahendust kasutatakse rannaala detailplaneeringu koostamisel alusdokumendina.

Kõik võistluse materjalid on tasuta alla laetavad Tallinna kodulehelt aadressil http://www.tallinn.ee/est/ehitus/Ideekonkursid-2.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles