2. liini trollid asendatakse bussidega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussiliinide 20 ja 24 marsruut.
Bussiliinide 20 ja 24 marsruut. Foto: Raepress

Mäepealse elurajooni paremaks teenindamiseks asendatakse trolliliin 2 (Kadaka – Estonia)  alates 1. detsembrist terves mahus bussiliinidega 24 ja 24A.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul asendatakse siiani ühistranspordiliikluseta Mäepealse tänava piirkonna teenindamiseks trolliliin 2 (Kadaka – Estonia) alates 1. detsembrist bussiliinidega  24 ja 24 A.

«24. liini bussid hakkavad sõitma senisel trolliliini marsruudil ja buss 24A pikendab liini Mäepealse piirkonda. Busssiliin 24 A võimaldab ilma ümberistumiseta otseühenduse kesklinnaga, mis oli ka kohalike elanike soov,» selgitas abilinnapea.

Uute bussiliinide 24 ja 24A koondintervallid jäävad ligikaudu samaks trollide omaga. Lõigul Akadeemia tee - Estonia kehtestatakse koondintervalliks tipptunni ajal 5-6, päeval 5-8 ja õhtul 9-20 minutit. Liinil 24A eraldivõetuna kehtestatakse intervall tipptunnil 15-20 ja muul ajal 20-30 minutit. Mäepealse tänavale tulevad Kivinuka ja Mäepealse peatused. Ülejäänud liiniosas peatuvad bussid olemasolevates peatustes. Vajadusel korrigeeritakse sõiduplaani vastavalt sõidunõudlusele.

Mäepealse piirkonda teenindavad praegu ühelt poolt Kadaka puiesteel sõitvad hõreda graafikuga (1-2 väljumist tunnis) bussiliinid 20 ja 20A ning teiselt poolt Raja tänava bussiliin 23, mis jääb piirkonnast kaugemale.

Mäepealse piirkonnas asuvad maanteeameti Põhja regiooni büroo ja Tehnopol. Piirkonda on kerkinud ka uued korruselamud, millest tulenevalt on sõidunõudlus oluliselt suurenenud. Hommikuse tipptunni väljumised liinil 20/20A töötavad suure koormusega. Samuti ei rahulda sõitjaid praeguste liinide hõre sõidugraafik ja suhteliselt lühike tööaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles