Sarapuu: RagnSells valetab

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügiveo auto.
Prügiveo auto. Foto: Urmas Luik

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu nimetab jäätmekäitlusfirma RagnSells ärijuhi Agu Remmelga väiteid Tallinna jäätmekäitlusturul toimuva kohta valeks.


«Viimasel ajal on üks hangetel osalenu, see on RagnSells, hakanud lendlehti levitama ja teatud valeideoloogiat esitama. Ma kasutaksin isegi sõna «valetama». RagnSells valetab meie suhtes, justkui meie piiraksime vaba konkurentsi ja looksime mingit monopoli,» ütles Sarapuu linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Kuna järgmine hange on tulemas, siis ma ei reageeriks sellele üldse, vaid soovitaks RagnSellsil pigem reklaamide pealt kulusid kokku hoida ja mõelda, kuidas järgmisel hankel osaleda,» lausus abilinnapea.

Muuhulgas on RagnSellsi esindaja küsinud, kas järgmisena hakkab Tallinn näiteks mobiilsideturul teenust pakkuma. «Need on ikkagi kaks erinevat asja. Üks on mobiilside turg, mis minu hinnangul töötab tõrgeteta ja on tõeliselt vaba turg. Jäätmekäitlusturg aga on selline, mille jälgimine või millesse sekkumine on kohaliku omavalitsuse korralduse seadusega kohalikule omavalitsusele ülesandeks tehtud. Ei ole mõeldav, et linnavalitsus ütleb tervishoiu, hariduse, ühistranspordi või ka jäätmekäitlusega seonduvate küsimuste kohta, et las vaba turg reguleerib,» ütles Sarapuu.

«Ei ole mõtet meid süüdistada ja meie peale valetada. Need hanked, mis me oleme teinud, oleme teinud sellepärast, et seadus nõuab hangete tegemist. Hanked on olnud avatud ja kõik on saanud võrdselt neil osaleda. Ja kui üks hankel osaleja hakkab hiljem rääkima, et meie tekitame mingeid monopole, siis see ei vasta tõele,» lisas ta.

Augustis lõppenud Tallinna viie piirkonna korraldatud jäätmeveo hanke pakkumisel pakkus madalaimat veohinda Ida-Virumaa suurärimehe Nikolai Ossipenko kontrollitav firma Ekovir.
Kesklinnas, Haaberstis, Kristiines ja Põhja-Tallinnas asuva kokku viie piirkonna prügiveohankele tegid pakkumise Ekovir, Austria firma Komwag, OÜ Prügivedu, Adelan Prügiveod, Ragn-Sells ning Veolia Keskkonnateenused.

RagnSellsi juht on pärast seda ettevõtte juhtkirjas süstemaatiliselt kritiseerinud Tallinna linnavõimu tegevust nii konkursi läbiviimisel kui oma jäätmekäitlusettevõtte asutamisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles