Tallinna järgmise aasta eelarve läheb linnavalitsuse erakorralisele istungile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra. Foto: Peeter Langovits

Tallinna 2013. aasta linnaeelarvet hakkab linnavalitsus arutama neljapäeval erakorralisel istungil ning linnavolikogule antakse see üle reedel ehk novembri viimasel päeval, nii et seaduse nõue on sellega täidetud.

Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra ütles Postimehele, et linnavolikogus on järgmise aasta eelarve esimene lugemine 13. detsembril ning vastu võetakse see dokument 20. detsembril.

Kendra mainis, et eelarve maht jääb umbes tänavusele tasemele. Selle aasta eelarve koos kahe lisaeelarvega ulatus 486,4 miljoni euroni.

«Linnaeelarve mahtu mõjutavad ju paljud asjad, näiteks välisrahastustega projektid,» selgitas finantsdirektor. «Välisrahastuse praegune periood hakkab aga lõppema ning uus Euroopa Liidu periood ei ole veel alanud. See tähendab, et ainuüksi välisrahastuse osas toimub järgmisel aastal mingi tagasiminek.»

Ta lisas, et puhtalt linnatulude osas suuri muutusi ette näha ei ole. Maksutulu tulumaksu näol küll veidi kasvab, kuid ühistranspordi piletitulu jälle väheneb. Tulumaks suureneb, kuna aasta jooksul on Tallinna tulusaajate arv kasvanud ning ka keskmine palk on suurenenud veidi. Lisaks sellele tõstab riik tulumaksu protsenti, et hüvitada kohalikele omavalitsustele saamata jäävat maamaksu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles