Merivälja pansionaadi eksjuht jääb vanglasse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merivälja pansionaat.
Merivälja pansionaat. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Harju maakohus ei vabastanud eile enne tähtaega vanglast Merivälja pansionaadi eksjuhti Tiina Saarmaad.


Kohus leidis, et Saarmaa (51) vabastamine pole põhjendatud. Tema vabastamisele oli vastu ka prokurör, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

Suvel mõistis kohus kokkuleppemenetluses Saarmaa süüdi omastamises ja arvutikelmuses ning määras talle liitkaristusena kaks aastat ja kuus kuud vangistust.

Süüdistuse järgi tekitasid Tiina Saarmaa ja Inge Aas viiele pansionaadi eakale elanikule aastail 2009–2012 kokku 140 000 eurot varalist kahju, kolme kannatanu kahjusumma on kümnetes tuhandetes eurodes ja kahe puhul mõnesaja euro piires.

Süüdistuse järgi võtsid Tiina Saarmaa ja Inge Aas enamiku sellest rahast välja sularahaautomaatidest, kasutades ilma loata pansionaadi elanike pangakaarte, samuti tasusid nad võõraste pangakaartidega isiklike ostude eest. Tiina Saarmaa sai süüdistuse ka pansionaadi seifi hoiule antud ehete ja suure summa sularaha omastamises.

Lisaks süüdistati Tiina Saarmaad selles, et ta sõlmis pansionaadi direktorina oma tütrega kaks fiktiivset töölepingut, tekitades nõnda pansionaadi omanikfirmale OÜ Kursana Eesti varalist kahju. Tegelikult Siiri Saarmaa pansionaati tööle ei asunud, kuid aastail 2008–2010 maksti talle töötasu ja selle pealt riigile makse kokku ligi 8000 eurot.

Politsei pidas Tiina Saarmaa kuriteos kahtlustatavana kinni tänavu 26. jaanuaril ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel vahi alla. Seda loetakse ka tema karistuse kandmise alguseks. Inge Aas peeti kahtlustatavana kinni 29. jaanuaril ja talle kehtestati elukohast lahkumise keeld.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles