Savisaar: Tallinn ei saa enam riigile loota

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann.

Tallinn ei saa aega kaotada ja kriisil veelgi enam süveneda lasta, ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar täna lauluväljaku ruumides toimunud linna abipaketti tutvustava foorumi avakõnes.


«Me ei saa istuda käed rüpes ja oodata, et riik lõpuks abimeetmetega välja tuleb. Seepärast olemegi koostanud Tallinna abipaketi, kus keskendutakse kuuele olulisele valdkonnale: tööpuuduse leevendamine, toetused ja sotsiaalabi, raskustesse sattunud inimeste nõustamine, eluasemekulude vähendamine, ettevõtluse toetamine ja tarbijate kaitsmine,» ütles Savisaar.

Ta rõhutas, et linnavolikogu kiitis abipaketi lausa ühel häälel heaks. «Isegi opositsioon ei söandanud harjunud viisil vastu hääletada,» lisas ta.

«Ma usun, et Tallinna ettevõtmised kriisi leevendamiseks inspireerivad ka teisi Eesti omavalitsusi samasuguste kavade koostamisele,» ütles linnapea. «Aga muidugi on äärmiselt oluline, et Tallinna abipakett aitaks ka Eesti valitsusel lõpuks ometi mõista Eesti riigi majanduse taastamise kavade vajalikkust,» lisas ta.

Savisaar tõdes, et Tallinna abipakett tegeleb ka selliste teemadega, mis teistes Euroopa riikides ja Ameerikas on riigi kanda. «Me peame nende ülesannetega toime tulema ka igasuguse riigipoolse osaluseta,» lausus Savisaar.

Üheks olulisemaks meetmeks on sotsiaalsete töökohtade loomine - need on linna poolt finantseeritud ajutised töökohad, mis on mõeldud töötuks jäänud Tallinna elanikele. Savisaar nentis, et väga paljudes riikides on avaliku sektori poolt toetatud töökohti loodud aastakümneid ning on olemas vastav seadusandlus, mis nii sotsiaalsete ettevõtete kui ka sotsiaalsete töökohtade loomist reguleerib, kuid Eestis vastav seadusandlus puudub.

Savisaare sõnul on teisteks olulisemateks abimeetmeteks soojusenergia hinnatõusu kompenseerimine, sotsiaalmajutusüksuste rajamine ning erinevad nõustamised raskustesse sattunud inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles