Maakohus saatis sarivägistaja kaheksaks aastaks vangi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eero Pesur.
Eero Pesur. Foto: Reporter.ee

Harju maakohus tunnistas kinnisel kohtuprotsessil Eero Pesuri süüdi mitme naise vägistamises ja karistas teda kaheksa-aastase vangistusega.

Samuti tunnistas kohus Pesuri süüdi korduvas sugulise kire vägivaldses rahuldamises ning teiselt inimeselt vabaduse võtmises ning karistas nende tegude eest teda viieaastase vangistusega. Et kergem karistus loetakse kaetuks raskema karistusega, sai Pesur liitkaristuseks 12 aastat vangistust.

Lühimenetluse tõttu vähendati aga karistust kolmandiku võrra, nii et lõplikuks karistuseks mõistis Harju maakohus Eero Pesurile kaheksa aastat vangistust.

Karistusaja alguseks arvestatakse Pesuri kinnipidamise kuupäev 18. märtsil 2011.

Lisaks mõistis kohus mehelt riigituludesse sundraha 800 eurot, lisaks kaitsja- ja ekspertiisikulud, kokku summas 3712,7 eurot. Ülejäänud DNA-ekspertiiside kulud summas 6462 eurot ning kiuekspertiisi kulud summas 438 eurot jäeti riigi kanda.

Harju maakohus arutas asja uuesti pärast seda, kui Tallinna ringkonnakohus saatis asja uuesti esimese astme kohtule uues kohtukoosseisus arutamiseks.

Esimesel korral mullu 25. aprillil tehtud otsusega tunnistas Harju maakohus Eero Pesuri süüdi nelja naise vägistamises ning mõistis talle karistuseks 10-aastase vangistuse, mida vähendati kolmandiku võrra süüasja lühimenetluse tõttu, nii et lõplikuks karistuseks jäi mehel 6 aastat ja 8 kuud vangistust.

Otsuse kaebasid edasi nii prokurör kui mehe kaitsja ning Tallinna ringkonnakohus otsustas 31. mail, et Harju maakohus peab süüasja uues kohtukoosseisus uuesti arutama.

Süüdistuse järgi vägistas Eero Pesur aastatel 2009-2011 Tallinnas ja Harjumaal kokku nelja naist. Kaht ohvrit ründas mees mullu 18. märtsi hilisõhtul Tallinna kesklinnas kino Kosmose lähedal otse tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles