Sõprus valiti Euroopa kuu kinoks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kino Sõprus valiti Euroopa kuu kinoks.
Kino Sõprus valiti Euroopa kuu kinoks. Foto: Kino Sõprus

Kino Sõprus pälvis tunnustuse kõikide Euroopa kinode seast ning valiti Film New Europe (FNE) ja Europa Cinemas poolt Euroopa kuu kinoks.

Tunnustuse pälvis Sõprus eelkõige oma väärtfilmidele keskendumise eest, olles sellega ainulaadne kino Eestis.

Sõpruse programmijuht Tiina Savi sõnas, et lisaks suurele tunnustusele on kuulumine Euroopa Kinode nimistusse kindlasti märk omaette omades mitmeid eeliseid nii kinole kui ka kino külastajatele. «See eelis annab meile võimaluse vahetada väga väärtuslikku oskusteavet sarnaste kinodega üle Euroopa,» rääkis ta Film New Europe kodulehel ilmunud intervjuus.

Tunnustuse üks väljaandjatest on Europa Cinemas on Euroopa suurim väärtfilmikinode võrgustik, kuhu kuulub 1170 kino 673 linnas ja 68 erinevas riigis. Tiitli Euroopa kuu kino väljaandmise eesmärk on tunnustada Euroopa kinodes tehtavat suurepärast ja rasket tööd ning anda teistele kinodele võimalus õppida nende väljakutsetest. Lisaks väärtfilmide näitamisele pälvis kiidusõnu ka Sõpruse interjöör, mis on renoveeritud Aki Kaurismäki paljude filmide kunstniku Markku Pätila käe all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles