Tudengijazz 2013 kulmineerub F-hoone maratonkontserdiga

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengijazz. Pildil norra bänd Sasquatchi Kloostriaidas.
Tudengijazz. Pildil norra bänd Sasquatchi Kloostriaidas. Foto: ERGO KULD/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti üks vanima traditsiooniga rütmimuusikafestival Tudengijazz toob taaskord kokku noori ja andekad muusikuid Eestist, Rootsist, Soomest ja Venemaalt. 19.-23. märtsil jõuavad publiku ette uued ja põnevad rahvusvahelised projektid, mida on võimalik kuulata Viljandis, Tartus, Tallinnas ja Narvas.

Tänavusele Tudengijazzile annavad avalöögi noored muusikud 19. märtsil Viljandis ja seejärel toimuvad kontserdid Tartus, Tallinnas ning Narvas. Festivali kulminatsiooniks saab olema 22. märtsi kontsertõhtu Tallinnas F-hoones, kui kahel laval toimub kokku 9 kontserti.

Tudengijazzi kunstilise juhi Kristjan Mazutrchaki sõnul loob festival võimaluse noortele muusikutele Eestist ja välismaalt tutvustada ennast laiemale publikule ning luua rahvusvahelisi kontakte ja esinemisvõimalusi. Festivali eesmärgiks on ka arendada ja edendada improvisatsioonilise- ja rütmimuusika viljelemist Eestis läbi noorte talentide.

Tudengijazz 2013 festivalil astuvad üles: Jungert ja LöökAkord Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemiast, Bofink ja Bister hund på röd bakgrund Göteborgi Akadeemiast, Eesti publikule juba tuntud lauljatar Kadi Vija ansambel 3+1 Sibeliuse Akadeemiast, Fifty Miles To You Sibeliuse Akadeemiast ja Helsinki Metropolia Ülikoolist, No Quarter Elleri koolist, New Dimentions Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast ning Otsa koolist, New StandArt St. Peterburi Kunsti ja Kultuuri Ülikoolist, Mental Floss Saue Muusikakoolist ning juba eelmisest aastast tuttav ansambel The 251's. Lisaks sellele teeb põneva etteaste vokaalansambel JazzIn Sisters ning oodata on veel mitmeid muusikalisi üllatusi.

Festivali kontserdid leiavad aset Viljandis Elustiiliklubis Podagra, Tartu Jazz Clubis, Tallinnas NO99 Jazzklubis ja F-hoones ning Narva Geneva keskuses.

Kogu info Tudengijazz 2013 festivali kohta leiab koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles