Nõmme linnaosajuht sõlmis puhkusereisil lepingud kahe sõpruslinnaga

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme linnaosa vanem Erki Korp.
Nõmme linnaosa vanem Erki Korp. Foto: Toomas Huik

Nõmme linnaosavanem Erki Korp väisas veebruarikuu puhkuse ajal Brasiiliat, et osa võtta von Glehnide suguvõsa kokkutulekust ja sõlmida sõpruslepped kahe linnaga.

Reisihimuline linnaosavanem, kes möödunud aasta kevadel USA päikeserannikul Floridas Nõmme sõpruslinna Destini nädalapikkust usukonverentsi külastas, jäi toona 30-kraadist ilma Tallinna linna kulul nautima kokku 16 päevaks. Reis läks linnale maksma 1164 eurot.

Sedakorda läks Korp puhkusereisile aga väidetavalt oma kuludega, kuigi võeti Brasiilias vastu kui tööülesandeid täitev aukülaline.

«13. veeburaril sõlmisin koostöömemorandumi Frutali linnapea Mauri José Alvesiga. Koostööleppe turismi-, kultuuri-, haridus-, ettevõtlus-, sotsiaal- ja kodanikuühenduste valdkonnas sõlmisin 15. veebruaril Pirenópolise linnapea Nivaldo Meloga,» kirjutab linnaosavanem ajalehes Nõmme Sõnumid.

Küsimusele, kas reisi kulud kattis linnaosavanem ise ja et kui, siis kas reisikulud hüvitatakse, jättis Korp Postimehele vastamata.

Nõmme linnaosaga sõpruslinnaks saanud Frutal on Nõmmega von Glehnide suguvõsa kaudu seotud. Frutali linnas elas ja töötas Nõmme rajaja Nikolai von Glehni lapselaps Peter von Glehn (1899-1996), kes lahkus Eestist 19-aastasena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles