Eesti esimene Subway avab külastajatele uksed pühapäeval

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna südalinnas avab nädala lõpus uksed Eesti esimene USAst pärit kiirtoidurestoran Subway. Subway kaubamärki hakkab Eestis esindama OÜ Footlong (tuleneb firma tuntud foot-long-võileivast), mis kuulub Henry Orole ja Ats Raiglale. Täna tutvustatakse restorani külalistele ja pressile.

Esimene võileivapood avaneb Teatri väljaku ja Estonia puiestee nurgal.

Asukoht tuli OÜ Footlongi ettevõtjate Henry Oro ja Ats Raigla kätte pika otsimisajaga, kuid lõpuks on mõlemad veendunud, et valikus olnutest on tegu parimaga.

«Alati võinuks me minna lihtsamat vastupanu teed ning avada kohviku vanalinnas, kuid eestlaste liikumistrajektoori arvestades ei satu päevasel ajal just paljud seal olema,» usub Raigla.

Vahetult enne kevade saabumist võileivarestorani avada on Oro hinnangul ka hea ajastus. «Eesmärgiks oli saada suure jalakäijate hulga ja avatud fassaadiga tänavale asukohta. See on õnnestunud ja tähelepanu meie tegevuse vastu on märgata juba kõikjal.»

Huvi avamise vastu suur
Noored ettevõtjad on täheldanud Subway tulekule suurt huvi. Ennekõike toimub sellekohase info levitamine sotsiaalmeedias, aga ka ajakirjanduses.

«Kui ehituskiled akende eest kadusid, oli see väljasliiklejale juba signaal. Viimaste päevade jooksul taipasime, et ilma pühapäevasest avamisest teatava sildita me siin rahulikult olla ei saa,» muigasid mõlemad.

Ootamatult suure huvi kohta on noormeestel mõistagi hea meel. Subway brändi peavad mõlemad tuntuks just nooremapoolsete ning nende seas, kes rohkem välismaal käinud on.

«Eesmärk on tuntumaks saada aga kõigi vanusegruppide seas ja aastaks 2020 üle Eesti 20 võileivarestoraniga esindatud olla,» vaatavad ettevõtjad tulevikku ambitsioonika pilguga.

Aastaks 2020 on oodata 20 restorani
Kui kõik õnnestub plaanitult on juba selle aasta lõpuks Estonia puiestee ja Teatri väljaku nurgal avatavale Subwayle oodata täiendust teise restorani näol. Kus täpsemalt, see peaks selguma lähiajal.

Eraldi kaubanduskeskustest tegutsemist peavad Oro ja Raigla väga mõistlikuks ning näevad, et see sobitub hästi ka Subway kontseptsiooniga - olla avatud tänaval liiklejaile.

«See annab ennekõike hea võimaluse olla iseseisev oma ettevõtmistes, reguleerida restorani avanemis- ja sulgemisaegu vastavalt meie nägemusele,» põhjendas Raigla.

Selleks, et taoline bränd Eestisse jõuab, peab noormeeste sõnul olema tingimata ka toote fänn. «Valikus on lõputu hulk tooteid, mida Ameerika menüü pinnalt on arvestatud suisa kuni kahe miljoni erineva variandi kanti,» lisas Oro ning julgustab sellega eestlasi värskeid Subway võileibu proovima.

Eesti esimene Subway avab uksed klientidele eeloleval pühapäeval kell 10.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles