Kesklinna valitsus läheb rahva sekka

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul oli Tallinn-Väike raudteejaama juurde püstitatud roheline telk ning hulk Kesklinna valitsuse ametnikke eesotsas linnaosavanem Mihhail Korbiga oli tulnud Juurdeveo kandi inimestega kohtuma. Samasuguseid kohtumisi plaanitakse ka teistes asumites.


Kohal olid ka linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, samuti transpordiameti, kommunaalameti ja veel mitme linna struktuuri esindajad. Kesklinna valitsus saatis ümbruskonna elanikele kirjad, millega neid kutsuti vabas õhus mõtteid vahetama. Ilus ilm tõi ametnikega kohtuma mitukümmend inimest.

Vitsuti sõnul oli inimeste peamiseks sooviks see, et piirkonnas võiks olla üks korralik kauplus. «Samuti tunti huvi, et kuidas pääseb liikuma sel ajal, kui uut trammiteed hakatakse ehitama,» lausus Vitsut.

Kesklinna vanem Mihhail Korb kinnitas samuti, et kõige rohkem räägiti vajadusest korraliku kaupluse järele. «Inimesed saavad ära rääkida oma mured ja meie eesmärk oli tulla siia just nende inimestega, kelle töö on probleemide lahendamine. Nii, et nad kuuleksid inimeste käest, mida on vaja teha,» rääkis Korb.

«Mõned probleemid on ka meie jaoks liiga suured. Näiteks uut kauplust ei ole nii lihtne siia tekitada. Aga kui on vaja mõnda puud kärpida või kuskilt prügi ära koristada, siis selle saab korda. Inimesed küsivad ka mõne lagunenud maja kohta, et mis nende saatus on ja mis nende asemele tuleb,» ütles Korb. Vitsut lisas, et paljud väiksemad asjad oleks juba ammu korda tehtud, aga ametnikele pole probleemist lihtsalt teada antud ja ise nad igale poole ei jõua. Siin peaksidki abiks olema sedasorti kokkusaamised.

Postimees pani ametnike lahkuse kohe proovile ja näitas neile ette probleemse koha Tallinn-Väike raudteeülekäigu juures. Jalakäija jaoks on seal mõneastmeline trepp, aga ratastel liikleja jaoks on järsk kaldpind, mida ei saa kasutada ei jalgratturid ega lapsevankri lükkajad, ratastoolist ei maksa rääkidagi. «Luban, et see see saab korda,» ütles Kesklinna vanem, kui oli asja oma silmaga üle vaadanud.

Niisugused kohtumised pole ülelinnaline kampaania, vaid Kesklinna valitsuse algatus. Ametnikud tahavad jõuda ka teistesse asumitesse. Korb rääkis, et korraldas selliseid kohtumisi ka oma eelmisel ametikohal, Kristiine linnaosa vanemana ja seal olevat see andnud väga häid tulemusi. «Kuulame inimeste soovid ära ja eesmärk pole mitte vastata, vaid asjad ära lahendada, kui see võimalik on,» lubas Korb.

Avalikult neid üritusi ei reklaamita. Kohalikele inimestele, keda asi võiks huvitada, antakse asjast teada kirja teel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles