Sel aastal Tallinn pargivahte tööle ei võta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel suvel oli pargivahtidel kõige rohkem tegemist botaanikaaias.
Eelmisel suvel oli pargivahtidel kõige rohkem tegemist botaanikaaias. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul tahab linnavalitsus sel suvel pargivahtideta läbi ajada, jättes vastavad kohustused põhiliselt munitsipaalpolitsei õlgadele.


Pealinna parkides hakkavad suvel valvet pidama linnapolitseinikud. Samuti patrullivad nad teatud graafiku järgi ka kalmistutel ja botaaniakaias. Turvafirmat linn selleks tööks tänavu enam ei palka.

Linna tänavuses eelarves on parkide, kalmistute ja botaanikaaia valvamiseks raha olemas. Kui mullu läks see turvafirmale P.Dussmann Eesti, kes võitis vastava riigihanke ja pidas avalikes kohtades korda, siis tänavu annab linnavalitsus ühe osa vastavatest summadest munitsipaalpolitseile ning teise osa botaanikaaiale ning kalmistutele, et nad ise oma maa-alal avaliku korra tagaksid.

«Lähme vaikselt sellele üle, et oma jõududega valvet korraldada,» kinnitas Boroditš. «See on mõistlik otsus, sest nii saame sama rahaga rohkem ära teha. Miks peame maksma mingile turvafirmale, kui majanduslikult mõttekam on palgata nii ühte kui teise kohta inimene tööle.»

Abilinnapea sõnul ei ole kõige tähtsam lihtsalt inimese kohalolek, vaid töö kvaliteet. Kui kuskil pargi nurgas istub turvamees, siis sellest ei piisa. Hoopis tõhusam on see, kui munitsipaalpolitsei peab Tallinna parkidel pidevalt silma peal hoidma.

Boroditš lisas, et kui mullu suvel valvas Dussmann vaid mõnes pealinna pargis, siis tänavu saab sama raha eest suuremal arvul parkidel silma peal hoida.

Eelmisel aastal töötasid pargivahid 15. maist kuni 30. septembrini, kalmistuvahid aga 1. juunist 14. septembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles