Tallinna päeva sündmused: mis, kus, millal?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna päev; sõnavõtud ja atraktsioonid Raekoja platsil, teatraliseeritud rongkäik mööda Harju tänavat Vabaduse Väljakule; kultuuripealinn Tallinn 2011.
Tallinna päev; sõnavõtud ja atraktsioonid Raekoja platsil, teatraliseeritud rongkäik mööda Harju tänavat Vabaduse Väljakule; kultuuripealinn Tallinn 2011. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Homme pealinnas tähistatava Tallinna päeva tippsündmusteks on tänavu Kadrioru pargis ajaloolise ringkanali taasavamine, noortebändide ja Koolitantsu konkursi parimate kontsert ning rahvusvahelise skulptuurinäituse avamine.

Tallinna päeva avatakse pidulikult keskpäeval Raekoja platsil. Vabaduse väljakul astuvad kella 16 üles noortebändid ja Koolitantsu konkursi parimad, pool kaheksa õhtul astub üles «Põhja-Tallinn».

Kadrioru parki üles seatud kontserdi- ja konverentsitelgis toimub rahvusvaheline konverents «Tallinna tähtpäevad turismitõmbe ainena - Kadrioru merekuurort 200 ja Lüübeki koodeks 765» ning kell 18 taasavatakse Kadrioru pargis ajalooline ringkanal, sellele järgneb kell 19 ansambli «Jäääär» kontsert.

Kell kolm päeval avatakse Tallinna Kunstihoones kutsutud külaliste osavõtul Euroopa Liidu ja Hiina Rahvavabariigi koostöös teoks saanud rahvusvahelise kaasaegse skulptuuri näitus «Kahekõne keiser Qin’iga», kõigile huvilistele on näitus avatud alates ülehomsest.
Kahemeetriste skulptuuride loomise ideeliseks lähtekohaks on Hiina kuulus terrakotasõdalaste armee. Näitusel osalevad skulptuurid kahekümne seitsmest Euroopa Liidu liikmesriigist ja Hiinast moodustavad rahumeelse kunstiarmee, mis alustab Tallinna Kunstihoonest Euroopa näituseturneed. Näitust toetab Tallinna linn.


Vabaduse väljakul avatakse kell 15.30 Tallinna keskkonnateabe ekraan, tund aega hiljem avatakse Tallinna Loomaaias ninasarvikute ekspositsioon ning tutvustatakse äsja Saksamaalt Tallinna kolinud kaht noort teravmokk-ninasarvikut. Kell 18.45 stardib Komandandi aiast teatejooks «Toompea 18.45».

Esmakordselt korraldatakse kell 14 Tallinna Ülikoolis ülelinnaline Tallinna-teemaline etteütlus. Ülelinnalise eesti keele etteütluse teksti loeb kirjanik Jan Kaus.

Õhtul kl 17.30 avatakse Eesti Kirjanike Liidu, Tallinna linna ja noorteklubi Kodulinn koostöös Pikk tn 34/Olevimägi 3 hoones Siuru raamaturuum. Eesti Kirjanike Liidu juhatuse esimehe Karl-Martin Sinijärve sõnul on tegemist elusa kirjanduspesaga, kus on midagi teistsugust ja põnevat igale kirjandusega kaasa mõtlevale inimesele.


Siuru raamaturuum pakub kodumaisele raamatuhuvilisele väikekirjastuste väljaandeid, eesti ja eestivene kirjanduse põnevamaid palasid ning intrigeerivat valikut ingliskeelset kirjandust. Arvesse võttes ruumi asukohta vanalinnas, pannakse rõhku võõrkeeltes välja antud Eesti kirjanduse müügile. Tulevikus leiab raamaturuumist valiku olulisemaid kultuuriajakirju eri keeltes. Raamaturuum on Eesti kirjanduse, kirjandussündmuste ja muu kultuurielu infopunktiks, seal hakkavad toimuma raamatuesitlused ja kirjanduskohtumised.


Tallinna päev toimub juba 12. korda. Esimest korda peeti Tallinna päeva 2002. aastal ning päeva korraldamise peaeesmärk on tõsta tallinlastes oma kodulinna tunnet. Tallinna päev meenutab rahvale aastal 1248 saadud Lübecki linnaõigust ehk Tallinna vastuvõtmist Euroopa linnade liitu.

Ürituste ajakava vaata kodulehelt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles