Tallinna kiirabi võtab juunis ühe brigaadi vähemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna kiirabi juhid on teinud linnavalitsusele ning riigi tervishoiuametile taotluse vähendada juunis kiirabibrigaadide arvu neljateistkümnelt kolmeteistkümnele. Lõplikku otsust veel ei ole.



Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul näitavad kogemused, et juuni on väljakutsete osas suhteliselt rahulik kuu. Seetõttu ongi võimalik üks brigaad vähemaks võtta. Juulis ja augustis toimub aga pealinnas palju rahvarohkeid ettevõtmisi nagu üldlaulupidu, Madonna kontsert ja muu selline, mistõttu peab kiirabi jälle täisjõududega väljas olema.

Mis pärast suve toimuma hakkab, ei oska Adlas praegu veel ennustada. Tema sõnul tuleb elada üks kuu korraga. Keegi ei oska ju öelda, mida võivad riigieelarve täiendavad kärped endaga kaasa tuua. Tõenäoliselt jätkavad aga kõik 14 brigaadi.

Praeguste ettekirjutuste järgi peab Tallinna kiirabi tänavu kokku hoidma 25 miljonit krooni. Ühe brigaadi vähendamine juunis annab kokkuhoidu vaid kuni sada tuhat krooni. Arstid sundpuhkusele minema ei pea, sest haiglates jätkub neile tegevust küllaga.

Adlas mainis ka seda, et tänavu on kiirabi esmakordselt sisse seadnud välijuhi ametikoha. See on inimene, kes koordineerib brigaadide tegevust ning teeb koostööd politsei ja päästeteenistusega, et suurtel avariidel ja massirahutuste ajal oleks kiirabiautode liikumine kõige loogilisem ja kiirem. Siiani on kiirabibrigaadid küll välijuhi tööd ainult kiitnud.

Lisaks Tallinna kiirabile sõidab pealinnas abivajajate juurde ka kolm AS Karell kiirabibrigaadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles