Raekoja platsil avati Tallinna päev

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval avas linnapea Edgar Savisaar linna südames Raekoja platsil 12. korda toimuva Tallinna päeva.


Linnapea meenutas avakõnes, et 15. mai Tallinna päevana tähistamise juured ulatuvad 1248. aastasse. «Sel ammusel maipäeval sai Tallinn Lübecki linnaõiguse. Tallinlased aga võrdsed õigused ja kohustused Lübecki linna kodanikega. Nii mäletab ajalugu Tallinna integreerumist Euroopasse,» tõdes Savisaar.

«Tänasel Tallinna päeval võime olla uhked, et pärast põhjalikke renoveerimistöid on Neitsitorni muuseum-kohvik õige varsti valmis vastu võtma külastajaid. Täna avame Kadrioru pargis ajaloolise ringkanali. Tallinn elab aktiivsete ja põhjalike muutuste aega,» märkis Savisaar.

«Linnakodanikud on tasuta ühistranspordi hästi vastu võtnud. Tallinn on seadnud eesmärgiks kandideerida 2018. aasta Euroopa Rohelise Pealinna tiitlile. 22 aastat kodanikualgatuse korras korraldatavad heakorratalgud muutsid ka sel kevadel meie linna puhtamaks ja kaunimaks.»

Tallinna päeval avati juba hommikul Neitsitorni muuseumkohvik. Pärastlõunal avatakse Vabaduse väljakul keskkonnateabe ekraan ning loomaaias ninasarvikute ekspositsioon, õhtul Kadrioru pargis aga ajalooline ringkanal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles