RMK palub Keila-Joa mõisapargi rippsildadelt tabalukud maha võtta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukud Keila-Joa sillal.
Lukud Keila-Joa sillal. Foto: Toomas Huik

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) pakub inimestele võimalust tulla Keila-Joa mõisapargi rippsildadele pulmapidustuste käigus aastate jooksul paigaldatud tabalukke eemaldama.


Kunagisi abiellujaid oodatakse Keila-Joale esmaspäeval, 20. mail. Kõik allesjäänud lukud eemaldatakse ja säilitatakse, omanikud saavad need edaspidi kätte Tallinna Loomaaia lääneväravas asuvast RMK Tallinna teabepunktist.

«Palume oma soovist esmaspäeval tabalukule järgi tulla teada anda mõisapargis töid teostava ASi Terrat esindajale Erik Pärnale telefonil 510 9746,» ütles RMK loodushoiuosakonna Tallinna piirkonna juhataja Kristjan Maasalu ja lisas, et kindlasti peaks tabaluku omanikul endal kaasas olema vahendid, millega lukk silla küljest eemaldada. Allesjäänud tabalukud eemaldab sildadelt ehitaja järgmise nädala jooksul.

Maasalu sõnul on Keila-Joa mõisapargis läbi viidavad ehitus- ja korrastustööd jõudmas lõpusirgele ning ilma tabalukke eemaldamata pole võimalik sildu renoveerida ega neid külastajatele turvaliseks muuta.

«Esmaspäeval on huvilistel võimalik tulla ja oma tabalukk ise sillalt eemaldada, seejärel kõik lukud eemaldatakse ja kogutakse kokku ning 1. juunist kuni 16. juunini saavad omanikud neile kuuluva luku kätte Tallinna Loomaaia lääneväravas asuvast RMK Tallinna teabepunktist,» selgitas Maasalu, kelle sõnul antakse kõik 16. juuniks järele jäänud lukud Keila-Joa pargi tabalukkude skulptuuri teostajale.

«Kindlasti ei lähe ükski lukk kaotsi, kuid senisel kujul nende eksponeerimine ei ole renoveerimistööde järgselt enam võimalik,» kinnitas Maasalu. RMK teabepunkt on loomaaias alates 1. juunist avatud iga päev kella 10-18.

Ühtlasi palub RMK pärast suvel lõppevaid renoveerimistöid Keila-Joa sildadele lukke enam mitte kinnitada. «Lukud soodustavad sildadel korrosiooni teket ja takistavad ka edaspidi hooldustöid,» ütles Maasalu. RMK ootab jätkuvalt kõigi pulmaliste ettepanekuid, millist uut traditsiooni tabalukkude paigaldamise asemel Keila-Joa mõisapargis läbi viia aadressile keilajoa@rmk.ee.

Keila-Joa mõisapargi töid tellib RMK ja finantseerib Keskkonnainvesteeringute Keskus. Keila-Joa mõisapargi suurus on 79,7 hektarit. RMK hallata on jõe vasakpoolne pargiala suurusega 34,2 hektarit, millest on metsaga kaetud 27,9 hektarit. Keila-Joa mõisapargi üks rippsildadest on ajastule omane pargi väikevorm ja see kuulub muinsuskaitse alla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles