Esimesed vastavatud teel sõitjad said kingituseks vihmavarjud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Viimsi vallavanem Haldo Oravas avasid täna kapitaalremondi läbinud Ranna tee, mis kulgeb mõlema omavalitsuse territooriumil.


Savisaar rõhutas Ranna tee avamisel, et see naaberomavalitsusi ühendava tee rekonstrueerimine on märgilise tähtsusega, kuna tegemist on esimese teeprojekti lepinguga, mille Tallinn naaberomavalitsusega sõlmis ja mis tänaseks on edukalt lõpuni viidud.

«Ei ole paraku tihti nii, et saame rõõmu tunda omavalitsuspiiridest väljuva koostöö üle, mis tooks kasu mõlemale poolele. See ehitus aga näitab meile selgesti, et koostöö, mitte vastandumine ja ärategemine, viib edasi ja parandab meie inimeste heaolu sõltumata elukohast. Kuigi tee kuulub Tallinna haldusalasse, kasutavad seda iga päev valdavalt just Viimsi elanikud, kes sõidavad hommikul kesklinna ja õhtul koju,» rõhutas linnapea.

«Viimsi jaoks on uuendatud tee koduvärava esise korda tegemine. See oli ka esimene leping, mille Tallinn on mõne niinimetatud kuldsesse ringi kuuluva omavalitsusega sõlminud – omamoodi on see teedrajav näide, kuidas ühistöös on võimalik mõlemale olulised asjad ära teha,» märkis Oravas.

Keskpäevase avamise ja lindilõikamise ajaks pani politsei Ranna teel liikluse seisma. Kui lint oli lõigatud, said esimesed kolm Viimsi poole sõitvat autojuhti Viimsi vallalt kingituseks vihmavarjud, mis neile autoaknast sisse ulatati.

Ranna tee taastusremonti finantseeriti Tallinna linna ja Viimsi valla poolt Merivälja teest linnapiirini. Viimsi valla piiresse jääva Ranna tee osa ja raudteeülesõidu ehitustöid finantseeris maanteeamet ning Viimsi valla territooriumile jääva kergliiklustee remonti rahastasid Viimsi vald ja EAS. Ehitustööde kogumaksumus oli 2 137 572 eurot ja töövõtjaks oli AS Teede REV-2. Remonditava lõigu pikkus on 1,2 kilomeetrit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles