Toomla: Keskerakonnal on absoluutne võit käes

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Toomla.
Rein Toomla. Foto: Toomas Huik

Kui kohalikud valimised toimuksid kohe nüüd, oleks Keskerakonnal Tallinnas absoluutne võit käes, leiab Tartu Ülikooli politoloog Rein Toomla.

«Kui juhtumisi peaksid nüüd kohe olema valimised ja see seis on täpipealt sama või ligikaudugi sama, mida need numbrid näitavad, siis on Keskerakonnal absoluutne võit käes; et miks ma niimoodi riskin väita, see 47 protsenti on ju tegelikult vähem kui 51 protsenti, aga kohe tuleb arvestada seda, et kui palju hääli läheb kaduma,» rääkis Tartu Ülikooli politoloog Rein Toomla «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Toomla rehkendas, et praeguse küsitluse põhjal läheks kaduma umbes 18 protsenti häältest, sest tema hinnangul ei pruugi Tallinnas head tulemust teha üksikkandidaadid ega valimisliidud ning mõned erakonnad jäävad valimiskünnise alla.

«Kokku tulebki nüüd 18 protsenti, ehk et selle rehkendame kohe maha ja siis see tähendabki, et see 47 protsenti võiks anda juba kuskil 53–54 protsenti kohtadest,» selgitas Toomla.

Toomla sõnas, et viimase kuuga on uskumatult järsult ehk 20 protsendi võrra kasvanud venekeelse valijaskonna toetus Keskerakonnale, üheks põhjuseks võib tema hinnangul olla see, et Tallinna linnapeakandidaadid jäävad Savisaarele alla nii tuntuse poolest ja karisma poolest ja võimalik, et ka poliitiliste võimete poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles