Uus kesklinna erakool pole luba ikka saanud

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue erakooli eestvedaja Alar Tamkivi  soovitas vanematel igal juhul lapsed piirkonnakooli kirja panna.
Uue erakooli eestvedaja Alar Tamkivi soovitas vanematel igal juhul lapsed piirkonnakooli kirja panna. Foto: Peeter Langovits

Tallinna reaalkooli vilistlaste mittetulundusühingu soov asutada reaalkallakuga erakool põrkus Tallinna ja riigi vahelisele vastasseisule.

Tänaseks on Tallinna reaalkooli vilistlaste loodavasse erakooli, viimase nimega Tallinna kesklinna põhikooli, kutsutud lapsevanemad, kes on soovinud oma lapse uude kooli panna, kuid kindlalt ei saa kooli asutajad lubada, et kool 1. septembril uksed avab.

Esialgu reaali põhikooli nime all tutvustatud uue erakooli asutava MTÜ RK Haridus juhi Alar Tamkivi sõnul on soovi oma lapsi uude kooli panna avaldanud paarsada lapsevanemat.

«Ideaalis tahaks avada kaks esimest, ühe teise ja ühe kolmanda klassi,» ütles Tamkivi.

Tänasel avatud uste päeval uues, endises politseimajas asuvas koolimajas Pärnu maanteel saavad kooli asutajad näidata küll kooli ruume, mis suures osas on remonditud, kuid koolitöö sisulisest korraldusest saab rääkida veel vaid tingivas kõneviisis. Haridusministeeriumi koolituslubade komisjonis on uue kooli asutamise avaldust arutatud korduvalt, kuid luba kooli avamiseks pole veel antud.

«Koolituslubade komisjon käis koos 30. mail ning jõudis seisukohale, et enne otsustamist saadetakse oma seisukohad ka haridus- ja teadusministrile,» selgitas haridus- ja teadusministeeriumi välishindamise osakonna juhataja Ain Tõnisson.

Selles märgukirjas on öeldud, et pärast korduvaid täpsustusi vastab koolitusloa taotlus erakooliseaduse formaalsetele nõuetele, kuid reaalkooli kui munitsipaalkooli kõrvale samasisulise erapõhikooli loomine tõstab laiemaid küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles