Tallinna reaalkool plaanib juurdeehitust

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reaalkool tahab uuest aastast kolida osa algklasse Pärnu maanteele endisse politseimajja.
Reaalkool tahab uuest aastast kolida osa algklasse Pärnu maanteele endisse politseimajja. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus otsustas algatada Tallinna reaalkoolile juurdeehituse rajada võimaldava detailplaneeringu koostamise.

Estonia puiestee 6 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamise eesmärk on määrata Tallinna reaalkooli kinnistule ehitusõigus olemasolevale koolihoonele kuni nelja maapealse korrusega juurdeehitise ja kahe maa-aluse korrusega parkla rajamiseks.

Estonia puiestee ja Georg Otsa tänava nurgal asuva planeeringuala suurus on 1,27 hektarit. Estonia puiestee 6 kinnistul asub Tallinna reaalkool, aastatel 1881-1884 ehitatud ja hiljuti renoveeritud kolmekorruseline koolihoone, lisaks kahekorruseline, ühekorruselise paekivist riietushoonega kokku ehitatud algklasside hoone, parkimisplats ja kunstmurukattega spordiplats.

Eskiislahenduse kohaselt kavandatakse kinnistul asuvale koolihoonele nelja maapealse korrusega juurdeehitis. Juurdeehitis ühendatakse olemasoleva koolihoonega ühekorruselise klaasgalerii abil. Lisaks kavandatakse krundile kahekorruseline maa-alune parkla, mille peale rajatakse spordiväljak ning rekreatsiooniala.

Juurdeehituse arhitektuurse lahenduse täpsustamiseks on detailplaneeringus määratud nõue korraldada enne ehitusprojekti koostamist arhitektuurivõistlus.

Estonia puiestee 6 kinnistul asuv riietushoone tuleb muinsuskaitse eritingimuste kohaselt restaureerida ning säilitada, ajaloolist hoonet võiks edaspidi kasutada Tallinna reaalkooli muuseumina.

Uude koolihoonesse kavandatakse gümnaasiumile vajalikud õppe- ja laboriruumid, auditooriumid, raamatukogu, garderoob, söökla, rekreatsiooniruumid, administratsiooni- ja personaliruumid ning spordisaalid koos vajalike abiruumidega.

Planeeringulahenduse aluseks on OÜ Kolm Pluss Üks arhitektide töö - Tallinna reaalkooli arhitektuurne mahuline analüüs «Ühe kooli stsenaarium».

Detailplaneeringu koostamine algatatakse Tallinna haridusameti ettepanekul. Detailplaneeringu koostamise algatamine on vajalik seoses järgnevatel perioodidel avaneva võimalusega liita uus kesklinna gümnaasiumihoone struktuuritoetuste meetmesse «Gümnaasiumivõrgu korrastamine».

Reaalkool lõi oma ruumipuudusele viidates uue erakooli, millele pole haridus- ja teadusministeerium tänaseni veel koolitusluba väljastanud. Koolituslubadega seonduvat arutatakse ministeeriumis täna selleks kogunenud koosolekul.

Jälgi Postimehest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles