Julgeid sõpru on? Tallinna lauluväljakul saab tuletornist köiega alla tulla!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna lauluväljaku kodulehekülg

Tallinna lauluväljakul on avatud laskumishooaeg - taas saavad adrenaliinisõltlased end köiest laskumisel proovile panna ning mööda legendaarset tuletorni alla tulla.


Pabistada pole korraldajate sõnul vaja, sest juhiseid jagab spetsialist. Seiklus algab tutvustuse ning turvavarustuse pealesättimisega. Iga laskuja saab korraldajatelt ronimisvöö, kiivri ning kindad. Laskutakse ükshaaval ning kõiki laskujaid julgestab instruktor lisaköiega. Eelnev laskumis- ja ronimiskogemus ei ole vajalik.

Enne tõsisemate laskumiste alustamist proovitakse tuletorni trepil, kuidas istumine ronimisvöös töötab ja kuidas käib laskumiskiiruse reguleerimine.

Peale treeningut trepil seatakse sammud torni tippu ning igaühel on võimalik teha vähemalt kaks laskumist, kuid kiiremad peaks ka kolmandat korda tornitippu jõudma. Laskumine algab tuletorni ülemiselt korruselt ehk siis 40 meetri kõrguselt.
Eelnevalt laskumis- ja ronimiskogemust olema ei pea, seiklus kestab 3-4 tundi ning sobib gruppidele suuruses 10-20 inimest. Lisainfot saabkorraldajate kodulehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles