Tallinna Loomaaia keskkonnahariduse keskus sai nurgakivi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar panid täna nurgakivi Tallinna Loomaia  keskkonnahariduse keskusele.


Ühtlasi tähistati sellega 30 aasta möödumist loomaaia kolimisest Veskimetsa, vahendas Raepress. Loomaaia lääneväravasse rajatav keskkonnahariduse keskus valmib Euroopa Liidu rahalisel toel.

Hoone suletud netopind on 2 879,5 ruutmeetrit ja ehitajaks Trev-2 Ehituse OÜ. Projekteerinud on selle kunagi linna poolt korraldatud ideekonkursi võitnud tegutsenud arhitektide kollektiiv Inga Raukas, Kaiko Kivi ja Oliver Soomets Arhitektuuriagentuur OÜ egiidi all oma kunagise ideekonkursi võidutöö edasiarendusena.

Keskuses hakatakse pakkuma keskkonnaharidust lastesõime- ja aiaealistest (aastaringselt tegutsev lasteloomaaed) kuni täiskasvanute täiend- ja huviõppeni. Lisaks loodusharidusega seotud töötajate tööruumidele paiknevad selles õppeklassid ja – laboratooriumid, kohapeal avalikult kasutatav erialane raamatukogu, kuni 149 inimesele mõeldud 242 ruutmeetri suurune konverentsisaal ja näituseruumid. Ühtlasi saab sellest loomaaia peasissepääs, kus jätkub talvise halva ilmaga loodushuvilisele soovi korral tegevusi kogu päevaks.

Praeguste võimaluste juures loomaaia huvialaringides tegutsevate 150 laste (sealhulgas 50 vene keelset) hulka on võimalik paisutada kuni neljakordseks, tekib võimalus oluliselt tõhustada nn. zookooli-tundide hulka ja efektiivsust, mille käigus saab teatud loodusainete teemasid õpetada kooliklassi asemel hoopiski loomaaias.

Konverentsikeskuse osa võimaldab läbi viia erialakonverentse ja loodusfilmidega seotud üritusi, korraldada mitmesuguseid näitusi, õpikodasid jmt. Linna tekib uus keskus nädalavahetuste ja muu vaba aja veetmiseks kogu perele.

Projekti kogumaksumus on 4 436 980 eurot, millest on Euroopa Liidu toetuse määr 3 834 699 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles