Keskaja päevad vallutavad Tallinna vanalinna

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullused keskaja päevad.
Mullused keskaja päevad. Foto: Peeter Langovits

Järgmisel nädalal, 4.–7. juulini toimuvad Tallinna vanalinnas XIV Keskaja päevad – neljal päeval muutub Raekoja plats ja Niguliste kiriku ümbrus õitsvaks hansalinnaks.


Keskaja päevade südameks on Meistrite Turg Raekoja platsil, kus pakutakse parimaid käsitöökaupu lähedalt ja kaugelt. Kõigil neljal päeval pakutakse linnarahvale Raekoja platsi laval meeleolukaid kontserte, ülesastumisi ja keskaegset meelelahutust.

4. juulil kell 18 algab rongkäik Viru väravate juurest ja avatseremoonia toimub Raekoja platsil 18.15. Kell 19.30 algab sealtsamast rongkäik Tornide väljakule, kus koostöös Tallinna lillefestivaliga toimub keskaja piduõhtu. Üles astub ansambel Oort, kavas on tantsud, laulud, söögid ja muu meelelahutus.

Niguliste kiriku kõrvale kerkib keskaja küla. Kätt saab proovida erinevates keskaegsetes meistrikodades ja õpitubades. Samas on ka keskaegsed osavus- ja jõumängud, väike rüütlikool, mõõgavõitlejad ning antakse võimalus ka oma vibuküti oskusi proovile panna. Lisaks on kohal Rändav lodjakoda, ehtemeistrid ja palju muud huvitavat.

Keskaja päevade programmi ja lisainfot leiab www.folkart.ee. Keskaja päevade peakorraldaja on Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles