Vitsut: võõrkeeles õppides kannatab hariduse kvaliteet

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut leidis, et valitsuse otsus keelduda neljas Tallinna koolis gümnaasiumiosas venekeelse õppe lubamisest langetab nendes koolides õppekvaliteeti.

Vitsuti sõnul pole ei Tallinna linnavolikogu, vene koolide õpilased ega lapsevanemad kahelnud eesti keele õppimise vajaduses ja neis neljas koolis, mida valitsuse tänane otsus puudutab, räägivad õpilased juba korralikku eesti keelt. «Küsimus on pigem selles, kuidas, milliste meetoditega ja missuguse hinnaga,» sõnas linnavolikogu esimees.

«Kooli eesmärk pole ainult eesti keele õpetamine, vaid laiemalt hea, konkurentsivõimelise hariduse andmine,» jätkas Vitsut. «Õppeainete läbiviimine 60 protsendi ulatuses eesti keeles muudaks mitmete selliste distsipliinide, mille õppimine on raske ka emakeeles, väga keeruliseks võõrkeeles.»

«Nimetatud koolide  ja lastevanemate kartus on, et selle läbi kannatab koolis antava hariduse kvaliteet ning ka mina pean seda kartust õigustatuks. Ma olen veendunud, et Eesti riigil on tähtis omada lisaks headele keeleoskajatele ka hästi haritud kodanikke. Samuti on oluline, et poliitilistel kaalutlustel ei võetaks vastu otsuseid, mis kahjustaks osa kodanikkonna võimalusi saada head haridust,» rääkis linnavolikogu esimees.

Küsimusele, kas linn plaanib otsuse kohtus vaidlustada, vastas Vitsut, et valitsuse otsus ei muuda kuidagi Tallinna linnavolikogus kujundatud seisukohti. «Missuguseid samme astume, selgub siis, kui me oleme tekkinud olukorda jõudnud arutada,» ütles ta.

Valitsus otsustas tänasel istungil mitte anda luba venekeelseks õppeks Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumi, Tallinna Linnamäe Vene Lütseumi, Tallinna Tõnismäe Reaalkooli ja Haabersti Vene Gümnaasiumi keskkooliastmes, kuna puuduvad reaalsed takistused õpingute läbiviimiseks eesti keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles