Punast foorituld eiranud autojuht sai 15 päeva aresti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfoor.
Valgusfoor. Foto: Ain Protsin.

Eelmise kolmapäeva hommikul kella 8.45 ajal pidas politseipatrull Tallinnas Liivalaia tänava ja Pärnu maantee ristmikul kinni punase tulega ristmikku ületanud Volkswagen Passati.


Auto roolis olnud mehel oli eelnevalt juhtimisõigus ära võetud, sõidukil puudus kohustuslik liikluskindlustus ning puudus esitamiseks registreerimistunnistus, teatas Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja. Harju Maakohus karistas sõiduki juhti, 20-aastast Gerti 15-päevase arestiga.

«Antud isik on politseile juba varasemast tuttav, kuid kahjuks ei saa öelda, et ta oleks sellest oma järeldusi teinud,» ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve teenistuse juht komissar Elari Kasemets. «Kõige ilmekamalt annab sellest tunnistust asjaolu, et isik oli teel talle varem kohtu poolt määratud ühiskondlikult kasulikule tööle. Ma ei tea, kas see oli nüüd liigsest usinusest tingitud kiirustamine või ei ole noormees varasematest kohtu poolt määratud karistustest lihtsalt õppust võtnud,» lisas komissar.

10. juuni hommikul Tallinna ühe suurema liiklusmahuga ristmiku punase tulega ületanud 20-aastast Gerti on varem korduvalt karistatud alkoholijoobes, juhtimisõiguseta juhtimise kui ka kiiruseületamise eest. Rikkumiste eest määratud rahatrahvid on seni valdavalt maksmata. Noormehele määratud ühiskondlikult kasuliku töö täitmine lükkub uue rikkumise tõttu edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles