Tallinna asumid saavad plaanitust rohkem piirisilte

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene asumi piiri tähis paigaldati mai lõpus Piritale.
Esimene asumi piiri tähis paigaldati mai lõpus Piritale. Foto: Priit Simson.

Tallinna linn jätkab ajalooliste asumite piiride tähistamist, lisaks seni paigaldatud märkidele jõuavad linnapilti väiksemate sisekvartalite tähised.


Abilinnapea Taavi Aasa sõnul lisatakse piiritähiseid nii linnaelanike kui turistide suure huvi tõttu, vahendas Raepress. Ajalooliste asumite piiridele on juba paigaldatud 435 tähist.

«Algselt planeeritud tähistele lisame täiendavad märgid, kuna ka linnaelanikud mõistavad, et ajalooliste asumite tähistamine aitab tõsta linlaste eneseteadvust ning suurendab hoolivust ümbritseva suhtes,» sõnas Aas.

Tallinnas on ajalooliselt praegustes piirides olnud kokku 84 asumit, ent ajaloolised asumite piirid on olnud vaid paberil ning neid pole linnapildis tähistatud. «Samas on ajalooliste asumite kultuuripärandi säilitamine oluline, sest need kajastavad linna ajaloolist arengut ning tagavad parema orienteerumise linna erinevate piirkondade vahel,» ütles Aas.

Asumid tähistatakse pruunil põhjal valge kirjaga metallsiltidega, mis paigaldatakse asumi piirile sõidu- ja kõnnitee vahelisele alale, et need oleksid nähtavad nii jalakäijatele kui autojuhtidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles