Tallinna viimane sundüürnik sai uue korteri

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadikule kerkib üha uusi munitsipaalmaju.
Raadikule kerkib üha uusi munitsipaalmaju. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Linnavalitsus eraldas täna üürikorteri viimasele sundüürnikuna arvele võetud inimesele.


«Täna on tõesti pidulik päev, sest kõik need inimesed, kes on esitanud avalduse sundüürnikena korteri saamiseks, on siis korteri saanud,» kinnitas abilinnapea Eha Võrk.

«Sellega võib joone alla tõmmata esimesele elamuehitusprogrammile, mille raames on linn ehitanud kokku 35 munitsipaalmaja. Raha kulus selleks 747 miljonit krooni. Kusjuures riik, mis võttis vastu omandireformiseaduse, millega sundüürnike probleem tekkis, on linna selle probleemi lahendamisel toetanud üksnes 71 miljoni krooniga,» lausus abilinnapea.

«Kokku oli järjekorras umbes 3800 inimest. Ning nad said kas korteri või kolimistoetust või lahendati nende eluasemeprobleem mõnel muul viisil,» rääkis Võrk. Kolimistoetust maksti tema sõnul 1200 inimesele. Alguses oli kolimistoetus 10 000 krooni, hiljem tõsteti see 33 000 kroonile. Möödunud aastal tõusis kolimistoetus juba 75 000 kroonile.

Tallinna viimasele sundüürnikule anti üürikorter Lasnamäel Raadiku tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles