Tallinn loob koos erasektoriga sotsiaalseid töökohti

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABC grupile kuuluva Comarketi kauplus.
ABC grupile kuuluva Comarketi kauplus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna linna käivitatud sotsiaalsete töökohtade loomise abiprogrammiga on praeguseks liitunud 13 eraettevõtet, kokku on loodud ligi sada linna toetusega töökohta.

Tallinna ettevõtlusameti hinnangul on firmade huvi programmi vastu olnud ootuspäraselt suur, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Erasektorile on koostöös linnaga niinimetatud sotsiaalsete töökohtade loomine igati kasulik - pool aastat kuni aasta, sõltuvalt sellest, millise aja peale taotlus esitatakse, on linn abiks palga maksmisel, tasudes iga tööle võetud töötu kohta 5800 krooni kuus. See on miinimumpalk koos sotsiaalkindlustus- ja töötuskindlustusmaksega, ettevõttel tuleb inimesele lisaks maksta aga vähemalt kolmandik palgast.

Töökohti pakutakse haljastustöötajatest kuni jäätmekäitlusvõlgade sissenõudjateni välja. Enamik kolmeteistkümnest firmast piirdus aga esialgu viie sotsiaalse töökohaga - nii ka kuue parkimismajaga opereeriv aktsiaselts Ühisteenused, kes samuti otsustas abiprogrammiga ühineda.

Kõige rohkem linna toetusega töökohti taotles Comarketi kaubakett, kes pakub tööd 15 töötule tallinlasele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles