PERHi uus korpus valmib jõuludeks

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalhaigla.
Regionaalhaigla. Foto: sotsiaalministeerium

Põhja-Eesti regionaalhaigla saab enam kui miljardi krooni abil juurdeehituse, mis peaks avatama detsembris.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur kirjutas üleeile alla määrusele, millega toetatakse Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) juurdeehitust enam kui miljardi krooniga.

PERH on toetuse saamiseks ministeeriumile esitanud ka esimese, 33,17 miljoni krooni suuruse väljamaksetaotluse. Uue X-korpuse pidulik avamine toimub detsembris.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul tõstab PERHi uue korpuse valmimine Eesti tervishoiu taset veelgi. «Juba täna annavad Eesti arstid ja meie haiglad kõrgetasemelist arstiabi,» ütles minister. «Euroopa Regionaalfondi miljardikroonise eraldise toel saame luua kõigile tänastele tingimustele vastava haiglakorpuse Põhja-Eestis.

Uue korpuse rajamisel on tööd saanud paljud ehitajad, kaasaegsemaks muutuvad töötingimused kahele tuhandele haigla töötajale. Kõige tähtsam on aga, et parimat ravi hakkavad saama meie elanikud ning seeläbi paraneb Eesti tervishoiu kvaliteet,» lisas Pevkur.

PERHi juhatuse esimees Tõnis Allik on rahul: «Käesoleva toetusega saame teostada Mustamäe meditsiinilinnaku infrastruktuuri arengukava kaks esimest etappi: uue X-korpuse ehituse ning C- korpuse ja patoloogia korpuse rekonstrueerimise. Uuest X-korpusest saab nii-öelda haigla süda, kus hakkab toimuma haigla kõige tehnoloogiamahukam ja seadmete poolest kallim osa ravitööst.» 

Kaasaegse diagnostika- ja ravitöö koondamisel Mustamäe meditsiinilinnakusse lähtutakse eelkõige patsientide huvidest. «On oluline, et patsiendid ei peaks oma terviseprobleemide lahendamiseks sõitma erinevate hoonete vahel, vaid saaksid ravi ühest kohast. Tegemist on väga pika edusammuga Tallinna Mustamäe haiglalinnaku kolmekümneaastases ajaloos,» märkis Allik.

PERHi juurde- ja ümberehituse projekti Euroopa Regionaalarengu Fondi (ERF) toetus on 1,035 miljardit krooni, projekti hinnanguline kogumaksumus ilma käibemaksuta on 1,682 miljardit krooni. Uues korpuses hakkab tööle haigla 3500 töötajast ligi 2000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles