Koolimajade remont lõpeb viimasel hetkel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhkentali gümnaasium saab täiesti uue ilme nii seest kui väljast.
Juhkentali gümnaasium saab täiesti uue ilme nii seest kui väljast. Foto: Peeter Langovits.

Tallinnas renoveeritakse tänavu täielikult neli üldhariduskooli, kus ehitustööd lõppevad vahetult enne 1. septembrit.


Haridusameti haldusosakonna juhataja Anti Sirkel ütles, et koolimajade remonttöödega ollakse graafikus ning 1. septembriks on kõik valmis. «Hetkel läheb kõik plaanipäraselt ja koolid saavad 1. septembril õppetööd alustada,» lausus Sirkel.

Ta lisas, et praegu on kõige kiirem aeg, kus ehitajad tõmbavad otsi kokku, samal ajal tuuakse ja pannakse kokku uut mööblit ning kolitakse muud koolide inventari. See tähendab koolides parajat segadust ja sagimist, kuid järgmiseks teisipäevaks on kõik korras.

Lilleküla gümnaasiumi direktor Jaan Paas ütles esmaspäeval Postimees.ee'le, et neil on korraga käsil nii remondi lõpetamine kui kolimine ning töödega on nii kiire, et isegi telefonitsi pole aega pikemalt vestelda.

Juhkentali gümnaasiumi õppealajuhataja Helen Vanganen on remondi kulgemisega väga rahul. «Me saime praktiliselt kõik, mida tahtsime. Uue spordiväljaku ja spordisaali remondi. Samuti suure, ilusa ja avara katuseakendega kunstiklassi ning kunstigalerii,» ütles Vanganen.

Kunstiklass ja -galerii rajati kooli varem tühjalt seisnud pööninguosadesse. Keldrikorrusele aga ehitati korralik garderoob. Kooli renoveerinud Wolmreks Ehituse objektijuhi Hellar Eeriku sõnul tuli keldrikorrust ligi poole meetri võrra süvendada ning nüüd on seal tänapäevased garderoobiruumid. Vanad garderoobid olid väikesed ning mitme klassi õpilaste riided olid ühes ruumis koos.

Kool sai remondi käigus ka uue parkla lastevanemate ja õpetajate autode jaoks ning uue välisvalgustuse kogu territooriumile. Varem oli kogu kooliõue peale vaid paar valgustit.

Õppealajuhataja sõnul peaks kooli alguseks kõik korda saama. «Kaks kolmandikku mööblist on meil täiesti uus. Kõik on juba kohale toodud ja praegu seda paigaldatakse. Kooli alguseni on veel nädal ja ma arvan, et selle ajaga saab kõik korda,» lausus Vanganen.

Ka Eerik ütles, et ehitajatel on teha vaid pisiasjad - paigaldada mõned põrandaliistud ja teha muid väiksemaid viimistlustöid. «Nädalavahetusel tuleb vist tööl olla, aga kõik saab õigeks ajaks valmis,» lubas objektijuht.

Ka remondis oleva Mahtra gümnaasiumi direktor Alla Batrakova on optimistlik ja üldiselt asjade käiguga rahul. «Ma ei saa öelda, et ma päris sajaprotsendiliselt kõigega rahul oleksin. Ma teeksin mõned asjad hea meelega teisiti. Aga kokkuvõttes olen ma ikkagi väga õnnelik, sest meie kooli ei ole remonditud 26 aastat,» ütles Batrakova. «Me oleme väga tänulikud, et linn siiski leidis võimaluse majanduskriisi ajal meie kooli remont ära teha. Remont algas jaanuaris ja kaheksa kuu jooksul renoveeriti täielikult koolimaja, millel on kaks korpust,» oli direktor tööde tempoga väga rahul.

Kooli alguseks peaks ka Mahtra gümnaasiumis kõik korras olema. Vaid staadion
ei saa 1. septembriks valmis, aga see oli juba varem teada, et staadion valmib septembri lõpus. Remondi ajal Punasel tänaval asunud kool hakkab oma majja tagasi kolima selle nädala lõpus. «Ma tahaksin kooli juhtkonna nimel tänada kõiki lapsevanemaid, kes meile kolimise juures abiks on olnud, Ilma nende toetuseta oleks meil väga raske,» ütles Batrakova lõpetuseks.

Linn kulutas nelja kooli kapitaalremondiks üle 170 miljoni krooni. Lilleküla gümnaasiumi remont läks maksma 48,2 miljonit, Mahtra gümnaasiumi remont 47,6 miljonit, 53. keskkooli remont 37,5 miljonit ning Juhkentali gümnaasiumi remont 39,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles