Pae pargi korrastatud esimene osa avatakse rahvapeoga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pae karjäär.
Pae karjäär. Foto: Lasnamäe linnaosa valitsus

Täna kell 17 avab linnapea Edgar Savisaar esimese osa Pae pargist, mis kujundatakse söötis paekarjäärist ümber hubaseks puhkealaks.

Praeguseks on korrastatud Mäepark, Ööbikupark, Suveteatri plats ja Paepargi veekogu, alale on jalg- ja kergliiklusteed, erinevaid tasandeid ühendavad trepid ning platoodele vaateplatvormid rajatud, 150 puud ja 3000 põõsast istutatud.

Uute pinnavormide kujundamiseks tõsteti ümber 100 000 kuupmeetrit pinnast.

Piirkonna detailplaneering näeb ette ligi 43 hektari suuruse maa-ala kruntideks jagamise ning alale aktiivset vaba aja veetmist võimaldava suure pargi, korterelamute ning kaubanduskeskuse rajamise.

Tegemist on Lasnamäe kesklinna poolses servas asuva, reljeefse pinnamoega endise paekivikarjääri alaga, mis oli aastakümneid kasutamata ning omavoliliseks prügimäeks muutunud.

Kaevandamise tulemusel alale tekkinud tehisveekogu on veelindude - kühmnokkluiged, tuttvardid, naerukajakad, laugud, sinikaelpardid, kalakajakad - pesitsus- ja puhkekoht.

Ala ümberkujundamise aluseks oleva detailplaneeringu koostas Ruum ja Maastik OÜ, ala arendamisega tegeleb linnaga sõlmitud koostööleppe alusel OÜ Constancia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles