Täna alustas tööd Keila Kool

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila kooli algkoolihoone.
Keila kooli algkoolihoone. Foto: Priit Simson.

Uuest õppeaastast alustab tööd Keila ühendatud õppeasutus Keila Kool, kuhu kuuluvad endine Keila Algkool ja Keila Gümnaasium.


Kevadel oma tegevuse lõpetanud SOS Hermann Gmeineri Kooli 33 õpilast ja kuus õpetajat jätkavad samuti Keila Kooli koosseisus.

«Lihtsalt öeldes - laste liikumine ühest koolimajast teise ning ühelt kooliastmelt järgmisele peab olema igas mõttes sujuv. On selge, et ühe organisatsioonina tegutsedes, on kõrge kvaliteediga hariduse tagamine ning lapse jaoks ühelt kooliastmelt teisele liikumise sujuvamaks muutmine lihtsam ja tõhusam,» selgitas Keila Hariduse Sihtasutuse juhatuse esimees Mart Raik.

Koolide ühendamise plaan sai alguse 2007. aasta jaanuaris, mil loodi Keila Hariduse Sihtasutus eesmärgiga juhtida efektiivsemalt Keila haridust, ühendada kaks eesti õppekeelega kooli ning rajada Keilasse uus koolihoone. 2008. õppeaasta jooksul toimusid ettevalmistused koolide ühinemiseks ning uue ühinenud õppeasutuse direktori otsingud.

Käesoleva aasta augustis nimetas Keila Hariduse Sihtasutuse nõukogu Keila Kooli direktori ametikohale Gled-Airiin Saarso. Keila Kooli juhtkonnas jätkavad õppejuhtidena oma tööd endised koolijuhid Marika Ivandi, Riina Kink ja tugikeskuse juhina Kaja Olenko.

Uuest õppeaastast alates on Keila Kooliga liitunud 12 uut õpetajat. Endisest SOS Hermann Gmeineri Koolist tulevad Keila Kooli üle kuus väga head ja suurte kogemustega pedagoogi.

Kokku alustab Keila Koolis oma haridusteed 1228 õpilast. Esimesse klassi astus 108 õpilast, kümnendasse klassi 46 last. Algavast õppeaastast kuulub Keila Hariduse Sihtasutuse poolt peetava Keila Kooli koosseisu: algkool (Pargi tn 2), algkooli Ülase maja (Ülase tn 11) ja põhikooli ja gümnaasiumi maja (Põhja 8).

Lastele hariduse andmine toimub kolmes majas seni, kuni valmib uus koolimaja. Uude koolimajja kolib põhikooli ja gümnaasiumi aste, ajalooline ja paljudele Keila hariduse sümboliks saanud algkoolimaja jääb ka tulevikus kõige väiksematele koolilastele. Endise SOS Hermann Gmeineri Kooli õpilased jätkavad oma haridusteed ikka oma tuttavas koolimajas, mis kannab nüüd nime algkooli Ülase maja.

Keila Kool on erakool, mille tegevusele annab raamid Erakooliseadus. Keila Kool on kohaliku omavalitsuse piirkonna ainus eesti keelse õppega kool ning seetõttu lähtub oma tegevuses munitsipaalkooli põhimõtetest, st annab üldharidust vastavalt riiklikule õppekavale ning ilma õppemaksuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles