Jäppinen: meie pole varivalimiste korraldamist koolis keelanud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Jäppinen.
Kaia Jäppinen. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul ei ole linnavõim kuidagi takistanud ega keelanud koolidel varivalimiste projektis osalemast.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul langetab otsuse projektis osalemiseks või mitteosalemiseks iga kool ise, teatas ta Raepressi vahendusel.

«Nagu ma ka oma pöördumises koolijuhtidele kirjutasin, toetan ma igal võimalusel alati noorte poolseid hariduse ja õpetamisega seotud algatusi, kuid nagu jõudis ettevõtmise sisuga tutvudes järeldusele ka Tallinna Noortenõukogu - on tegemist liialt kiirustades ja läbimõtlemata korraldatud ettevõtmisega,» selgitas Jäppinen.

Tema sõnul oleks ta oodanud jõulist ja tugevat noorpoliitikute kaasamist projekti, «kuid kahetsusväärselt soovivad noored tuua valimiseelsel ajal koolidesse hoopis niiöelda suure poliitika.»

Jäppineni sõnul kasutatakse antud juhul õpilasi üksnes päevapoliitilises võitluses, kes pahaaimamatult rakendatakse kohalike valimiste eel valimisvankri ette.

«Viimast arvesse võttes oleks mõistlik olnud projekt läbi viia tuleval õppeaastal ning sel juhul kaasates ka kõik pealinna munitsipaalkoolid - ning ettevõtmine korraldada mitte ainult Tartus ja Tallinnas, vaid ehk üle Eesti,» lisas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles