Kartulisoovijaid jagub, küttepuid tahavad üksikud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar linna jagatavate kartulite ja puudega.
Edgar Savisaar linna jagatavate kartulite ja puudega. Foto: Toomas Huik

Tallinna abipaketi raames jagatavaid tasuta kartuleid soovib pea pooltuhat peret, küttepuid on siiani küsinud vaid 9 peret.


«Ühe päevaga tuli kartulitaotlusi 452 perekonnalt, küttepuude-abi küsis 9 perekonda,» vahendas Raepress Tallinna linnapea Edgar Savisaare linnavalitsuse pressikonverentsil öeldut. Linnapea oli kindel, et taotlejaid tuleb rohkem kui esialgu oodati, sest avaldusi saab esitada kuni 20. oktoobrini.

Tallinna Linnavalitsus eraldas tänasel istungil linnavalitsuse reservfondist Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametile 640 000 krooni toidukartuli ja küttepuude ostmiseks toimetulekutoetust saavatele peredele.

Tänavu toimetulekutoetust saanud pered saavad linnalt ühekordset abi - küttepuid ja/või toidukartulit- linnaosa sotsiaalhoolekande osakonnale esitatud avalduse alusel. Ühele abivajavale perele eraldatakse 2 m³ küttepuid ja 40 kilo toidukartuleid.

Sotsiaal- ja tervishoiuamet kuulutas välja küttepuude ja kartuli ostmiseks läbi lihtmenetlusega riigihanke ning sõlmib tarnijaga lepingu.

Küttepuud ja/või toidukartulid jõuavad küsijateni oktoobris. Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on selliseid küttepuid vajavaid peresid ligi 200 ning toidukartulit vajavaid peresid 2000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles