Vallavanem tungis ajakirjanikule kätega kallale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anija vallavanem Jüri Lillsoo.
Anija vallavanem Jüri Lillsoo. Foto: Mihkel Maripuu

Harjumaa Anija valla vanem Jüri Lillsoo läks enne valimiskomisjoni avalikku koosolekut vallamaja fuajees kätega kallale tema kabineti ukse taga istunud naisajakirjanikule, karjudes: «Raisk, mida sa siin istud, kao siit minema!,» kirjutab Priit Pullerits ajalehes Postimees.

Ida-Harjumaa nädalalehe Sõnumitooja vanemtoimetaja Külli Koppelmaa (39) väitel oli Lillsoo rabanud tal algul randmest ja seejärel õlavarrest, tirinud ta toolilt üles ning vedanud vallamaja ukse juurde.

«Rabelesin lahti ja küsisin, kas ta annab endale aru, mida teeb, see on avalik koht, mitte tema eraasutus,» kirjutab Koppelmaa lehe peatoimetajale Ülle Tammele esitatud seletuskirjas. «Vallavanem võttis mul uuesti käest, vedas välisukseni ja lükkas uksest välja.»

Koppelmaa sõnul oli vallavanem oma vihahoo põhjusena maininud tema artiklit, kus seisis, et vald oli vähendanud õpetajate palka, kuigi Keskerakonda kuuluva Lillsoo käsitluse järgi oli vähendajaks reformierakondlase Andrus Ansipi valitsus.

Peatoimetaja Tamm pöördus Põhja politseiprefektuuri juhtunu asjus väärteomenetluse algatamiseks. Kuna ülemöödunud nädala lõpu intsidenti uurib politsei, ei soovinud vallavanem Lillsoo Postimehele oma käitumist kommenteerida. «Mina ajakirjanduse kaudu ei suhtle,» ütles ta.

Koppelmaa tunnistas, et Lillsoo oli pärast valimiskomisjoni koosolekut astunud tema juurde ning öelnud, et soovib vabandada. Sellele oli järgnenud pooletunnine vestlus, mille jooksul Koppelmaa ei mäleta, et oleks lubatud vabandust kuulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles