Savisaar vastas arupärimisele Liis Lassi kohta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Lass.
Liis Lass. Foto: Scanpix/Presshouse

Tallinna linnapea Edgar Savisaar vastas linnavolikogu liikme Nikolai Stelmachi arupärimisele Tallinna keskkonnaametisse tööle võetud Liis Lassi kohta ning kinnitas, et keegi ei kavatse Lassi vägisi parteisse astuma sundida.



«Teatavasti võeti Liis Lass ühtäkki tööle Tallinna keskkonnaametisse botaanikaaia projektijuhiks, kuid nüüd ringleb kõmu, et Liis Lass on palunud end ametist vabastada. Nii Liis Lassi tööle asumise kui väidetava töölt lahkumise kohta annab Tallinna linnavõim vastukäivaid signaale,» tõdes Stelmach oma arupärimises.

«Kas Tallinna botaanikaaia projektijuhi ametikohale korraldati avalik konkurss? Kui konkurssi ei korraldatud, siis miks jäeti see korraldamata ja miks just nimelt Liis Lass nimetati kõnealusele ametikohale? Kas ja millist tähendust võis selle konkursi võitmisel omada Liis Lassi lähedus Keskerakonnale ja/või selle liikmele Lauri Laasile. Kolmandaks, kui konkurss korraldati, siis mitu inimest kandideeris, mille põhjal tunnistati Liis Lass kandideerinutest parimaks ja millistes trükiväljaannetes kuupäevaliselt ja millistel veebilehtedel täpsete aadressidega oli vastav kuulutus avaldatud?» küsis Stelmach ning palus lisada kuulutuse teksti arupärimisele koostatava vastuse juurde.

Ühtlasi nõudis Stelmach selgitust kuulduste kohta, et Lass olevat linna teenistusest lahkunud ning tahtis teada, kas see pole tingitud sellest, et ta olevat keeldunud kandideerimast eelolevatel valimistel Keskerakonna nimekirjas.

Savisaar teatas oma vastuses Stelmachile, et Tallinna Botaanikaaia projektijuhi ametikoha täitmiseks korraldati avalik otsing ning ametisse kandideeris kokku seitse inimest. Kandidaatidelt oodati ametikohale vajalike oskuste ja kogemuste olemasolu turunduse ja reklaami valdkonnas ning turundusvisiooni olemasolu. Ainsana olevat turundusvisiooni esitanud just Liis Lass ning just see kallutaski kaalukausi tema kasuks, selgub linnapea vastusest.

Küsimusele Lassi võimaliku ametist lahkumise kohta Keskerakonda astumisest keeldumise tõttu vastas linnapea: «Liis Lassil on jätkuvalt töösuhe Tallinna keskkonnaametiga, mis ei ole seotud erakondliku poliitikaga. Kinnitame, et Liis Lass ei ole keskkonnaametis töötades sattunud sundparteistamise surve alla.»

Arupärimise kirjalikule vastusele on lisatud ka koopia internetis olnud avaliku otsingu kuulutusest, mille alusel Liis Lass tööle võeti. Suulist vastamist arupärimisele Stelmach ei soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles