Mustjõel käib aktiivne hääletus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside aseesimees Katrin Saks käis valimas Mustjõe Gümnaasiumis.
Sotside aseesimees Katrin Saks käis valimas Mustjõe Gümnaasiumis. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinnas Mustjõe Gümnaasiumis, kus asub kaks valimisjaoskonda, käivad inimesed usinalt hääletamas.


Kella kümneks oli 9. jaoskonnas käinud umbes 50 valijat, eelhääletusega kokku on hääli antud ligi 130. Samas hoones asuvas 8. jaoskonnas oli kella kümneks valimiskasti lastud 86 hääletussedelit, eelhääletusel anti seal 211 häält, ütles jaoskonnakomisjoni liige Rita Nikkel.


Mõlema jaoskonnakomisjoni liikmed on kindlad, et valimistest osavõtu protsent tuleb igal juhul kõrgem kui eurovalimistel. See on ka loogiline, sest tegemist on ikkagi kohalike asjadega, mis on inimestele arusaadavad ja lähevad neile korda.

Mustjõel käis hääletamas ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Katrin Saks, kelle sõnul on kõige tähtsam, et inimesed valima tuleksid. « Vähemalt minu jaoskonnas öeldakse, et inimesed on aktiivsed Kõige hullem oleks, kui inimesed üldse valima ei tuleks. Kuigi meil ju ei ole alampiiri, kui palju hääletajaid peab käima, et valimised toimunuks lugeda. Aga väga nadi tunne on, kui inimesed ei tule valima. Nii et see on juba iseenesest hea näitaja, et siin nii palju inimesi on,» lausus Saks.

Saks ise tunneb ennast valimiste päeval kindlalt. «Ma olen käinud viimasel ajal väljas niipalju kui ilm vähegi lubas ja olen rääkinud paljude inimestega. Suhtumine on olnud hea ja see annab mulle natuke enesekindlust juurde,» rääkis sotside aseesimees.

Tänase päeva lubas ta veeta koduseid töid tehes. «Ma lähen koju koristama. See on alati hea viis närve rahustada ja aega kulutada. Õhtul ootan koos erakonnakaaslastega valimistulemusi. Nagu kõikide valimiste ajal, saame ka nüüd kokku. Seekord Tartu maanteel pubis Seiklusjutte maalt ja merelt. Kella kaheksast oleme kõik seal koos ja ootame üheskoos valimistulemusi,» ütles Saks.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles