Tallinna linnavalitsus koostas teise lisaeelarve

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule teise lisaeelarve eelnõu, mis kasvatab Tallinna linna 2013. aasta eelarvet 2,5 miljoni euro võrra.

Teise lisaeelarve kinnitamisel kujuneb käesoleva aasta linnaeelarve kogumahuks 500,7 miljonit eurot.

«Lisaeelarve peamine katteallikas on esialgu kavandatust suurem tulu üksikisiku tulumaksust,» ütles linnapea Edgar Savisaar.

«Üksikisiku tulumaksu laekumine on kasvutrendis kahel põhjusel - ühest küljest tallinlasena arvel olevate tulusaajate arvu suurenemine ning teisest küljest maksustatava tulu ehk palgakasv. Esialgu plaanitust mõneti suuremaks kujuneb ka tänavate sulgemise maksust ja parkimistasust saadav tulu.»

Lisaeelarvest eraldatakse täiendavat raha lastehoiutoetuse ja pensionilisa maksmiseks, Raua tänava sauna rekonstrueerimiseks, loomaia keskkonnaharidusmaja ehituseks, trammitee ümberehituseks.

Samuti eraldatakse lisaeelarvest raha Patkuli vaateplatvormi remonditöödeks, lasteaedade ja koolide kulude katteks, keskkonnakaitseks, ettevõtlustoetusteks ning teede korrashoiuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles