Linn algatab Sultsi kasiinosaare planeeringu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajatava puhkekeskuse suurim ja tähtsaim osa on kasiinosaar. Selle kõrvale jääb moodsa kontserdisaaliga kultuurisaar ning mõnusaks ajaveetmiseks mõeldud peresaar.
Rajatava puhkekeskuse suurim ja tähtsaim osa on kasiinosaar. Selle kõrvale jääb moodsa kontserdisaaliga kultuurisaar ning mõnusaks ajaveetmiseks mõeldud peresaar. Foto: OÜ Ars Projekt

Tallinna linnavalitsus algatab oma homsel istungil detailplaneeringu, mis näeb ette Paljassaare poolsaare lähedale merre tehissaarte rajamise.


Planeering algatatakse Kopli kunstigümnaasiumi direktori ja linnavoliniku Märt Sultsi avalduse alusel. Sults plaanib rajada merre kolm tehissaart, millele on kavandatud nii elu- kui ärihooned

Saartele on kavandatud üks kuni üheksakorruseline maa-aluse korrusega elu- ja ärihoone, üks kuni neljakorruseline maa-aluse korrusega äripindadega ühiskondlik hoone ja üks ühekorruseline äripindadega ühiskondlik hoone, selgub eelnõu seletuskirjast. Samuti on kavandatud jahisadam ning rannapark koos kõrghaljastuse ja rannaga.

Tehissaarte vaimne isa Märt Sults on varem Postimees.ee'le öelnud, et probleemiks pole mitte saarte ehitamine, vaid pigem see, kuidas neid saartena hoida, sest mõnes kohas on mere sügavus saare ja kalda vahel alla meetri.

Kava kohaselt on saari kolm: kontsertideks ja muudeks üritusteks mõeldud kultuurisaar, lastele ja kogu perele meelelahutust pakkuv laste saar ning pahelisuse- ehk kasiinosaar.

Viimasest saadava tuluga on Sults lubanud finantseerida tema juhitavat Kopli kunstigümnaasiumi ja teisi Tallinna haridusasutusi. Siiani on planeerimine ja projekteerimine käinud Sultsi ja tema sõprade raha eest ning nad on sellele kulutanud ligi veerand miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles