EMHI leinab tapetud kolleegi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Odakivi.
Krista Odakivi. Foto: Peeter Langovits

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) pere teatas sügava kurbusega, et jõhkra kuriteo tagajärjel sai surma noor kolleeg Krista Odakivi.

«Krista tuli pärast Eesti Mereakadeemia lõpetamist meteoroloogina EMHI-sse tööle 1997.aastal. Pärast lühiajalist tutvumist meteoroloogiaosakonna tööga, leidis ta lemmiktegevuse ilma prognoosimises, olles samal ajal ka kõige kompetentsem ilmaradarite kasutaja,» seisab instituudi järelhüüdes.

Töö kõrvalt jätkas Odakivi õppimist – 2000. aastal sai ta bakalaureuse kraadi Tartu Ülikoolis ja jätkas magistriõpinguid Tallinna Tehnikaülikoolis, kus ta lõputööd ei jõudnudki vormistada.

«Enam ei kuule ega saa me lugeda Krista ilmakommentaare ajakirjandusest. Meile jääb alatiseks mälestus tagasihoidlikust, heast ja abivalmist kolleegist,» leinavad ilmajaama töötajad.

EMHI edastas ka südmaliku kaastunde Krista Odakivi lähedastele.

Odakivi kirjutas ilmaennustusi ka Postimehe lugejatele. Postimehe toimetus ühineb kaastundeavaldusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles