President võib kolida Rocca al Maresse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves jääb ilmselt oma ametiaja lõpuni Kadriorgu, kuid järgmise või ülejärgmise riigipea residents võib asuda hoopis Rocca al Mares, Eesti Vabaõhumuuseumi külje all.


«Kultuuriministeerium on arutanud presidendi kantseleiga võimalust, et taastada Rocca al Mares ajalooline Liberty mõis ja kujundada sellest vabariigi presidendi residents, kus asuksid esindusruumid ning riigipea eluruumid, ütles presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert.

«Vabariigi Presidendi Kantseleis, mis on ehitatud 1938 administratiivhoonena, esindusruumid puuduvad. Sõja-eelselt olid need presidendi residentsi ja elukohana kasutatud Kadrioru lossis. Praegu ei ole presidendi kantseleil endal ruumi näiteks riigivisiidile saabunud välisriigi presidendi võõrustamiseks, selleks on seni renditud erinevaid ruume väljaspool kantseleid,» selgitas Pert.

Ta lisas, et kultuuriministeeriumi ettepanek on aga alles idee tasandil ning seega pole ka täna võimalik öelda, kas ja kuidas see ettepanek teostub. «Määravaks saab valitsuse poolt tehtav otsus eelarve osas. Kuna krundil asuvate hoonete seisukord eeldab nende restaureerimist, siis on arutatud tööde teostamist RKAS-e poolt. Igal juhul on tegemist 2-3 aastase projektiga, mille täpne maksumus selgub pärast põhjalikke uuringuid ja projekteerimist,» ütles Pert.

Praegu jääb mõis Eesti Vabaõhumuuseumit piirava aia sisse, kuigi asub väljaspool ekspositsiooniala. Tegelikult on Liberty mõis eraldi kinnistu ega asu Vabaõhumuuseumi territooriumil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles