Savisaare korteriüür on 700 eurot kuus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotermanni tänaval asuvas äri- ja kortermajas omab sissekirjutust Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Rotermanni tänaval asuvas äri- ja kortermajas omab sissekirjutust Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Andres Haabu / Postimees

Tallinna linnapea Edgar Savisaar tunnistas täna, et elab ärimees Urmas Sõõrumaa pojale kuuluvas korteris ja maksab üüri 700 eurot kuus, kuid liigse meediahuvi vastu kaalub korterivahetust.

Seda, miks Savisaar oma ametlikust elukohast saladuse tegi ning väitis, et «ajakirjandusel pole lootustki sellele küüsi taha saada» kommenteeris ta viidates ajakirjanduses alguses esitatud valedele väidetele.

«Tõrjusin seda ideed, et elan vene ärimehe Pjotr (Petr) Levini korteris, sest see oli mulle peale määritud idee. Mul ei ole selle Levini ja tema korteritega mitte midagi pistmist,» vastas Savisaar Postimehe ajakirjaniku küsimusele.

Selles, et ta korterit just Sõõrumaa perekonnalt üürib, polevat linnapea sõnul midagi imelikku.
«Ma olen Sõõrumaaga tuttav, aga kas mul ei tohigi tuttavaid olla?» küsis Savisaar ning lisas, et on olnud kümmekond aastat Tallinna linnapea ja selle aja jooksul suurema osa Tallinna ärimeestega tuttavaks saanud.

Leping korteriomanikuga on Savisaarel väidetavalt algusest peale olnud. «Maksan korteri eest 700 eurot kuus. Selle kohta võib muide öelda, et see on üle turuhinna, aga see on ka õige, sest see on sisustatud korter,» märkis Savisaar, lisades, et sellisel tasemel esitletakse kortereid ka kinnisvaraportaalis City24.

Linnapea lisas kommentaari lõppu, et kaalub leida uue elukoha. «Kui te mind selle asjaga rahule ei jäta, sest see on teil loll idee mind sellega vahele võtta, siis ma vahetan elukohta. Pöördusin täna Uus Maa kinnisvarafirma poole sooviga rendileping välja vahetada. Kui leian mõne sobivama korteri, siis võtan selle. Minu positsioon sellega valimistel ei muutu.»

Möödunud nädala reedel postitas IRLi linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross oma Facebooki kontole kohtumääruse, millelt avalikustus Edgar Savisaare ametlik registreeritud elukoht aadressil Rotermanni 10-17.

Sissekirjutus võimaldab Savisaarel kandideerida kohalikel valimistel, kuna tegelikult elab ta Hundisilma talus Lääne-Virumaal.

Nii korteri omanik Tõnis Sõõrumaa kui ka tema isa Urmas Sõõrumaa on keeldunud teemat kommenteerimast.

Sõõrumaa ja Tallinna suhetest:

2006. aastal võitis Sõõrumaa osalusega firma Vivatex konkursi viie Tallinna kooli renoveerimiseks ja haldamiseks, mis seejärel 2036. aastani Tallinna linnale rendile anti. Pärast seda pole Sõõrumaa nn averus-projektide konkursse enam võitnud, kuid Eesti Ekspressi andmetel maksab linna iga kuu Sõõrumaa ettevõttele umbes 300 000 eurot üüri- ja hooldustasusid.

2012. juunis ostis Tallinna linn Sõõrumaaga seotud ettevõttelt OÜ Tondi Tennisekeskus 1,24 miljoni euro eest Tondil asuvad tenniseväljakud ja andis need ilma konkursita 40 aastaks 601 euro eest kuus tagasi Sõõrumaale rendile, kirjutas Eesti Päevaleht. Seega teenib Tallinn nende aastatega tagasi 288 480 eurot ehk vähem kui neljandiku rahast, mis tenniseplatside väljaostmiseks kulutati.

Lisaks sellele maksis linnavalitsus lisaeelarvest Sõõrumaa eratennisekeskusele ligi 2,3 miljonit eurot invsteeringutoetust põhjendusel, et linn ikka aeg-ajalt toetab eraspordikeskusi maksumaksja rahaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles