Meremuuseum plaanib Titanicult pärit esemete näituse korraldamist

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Meremuuseum Tallinnas Paksu Margareeta suurtükitornis.
Eesti Meremuuseum Tallinnas Paksu Margareeta suurtükitornis. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Eesti Meremuuseum plaanib tulevikus esitleda erinevaid esemeid, mis on Titanicu laevavrakilt pinnale toodud, teiste hulgas eestlasele kuulunud raamatut.

Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dreseni sõnul oli Titanicu pardal kolm eestlast, kellest üks teadaolevalt pääses ning suri hiljem Uus-Meremaal, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Varsti võib aga Eesti publikul olla võimalus oma silmaga näha nii Titanicu ainsaks jäänud reisile kaasa võetud eestikeelset raamatut kui ka teisi laeval olnud esemeid, kuna Eesti meremuuseum plaanib sellest teha näituse.

Uudistesaate andmetel tahab meremuuseum üles panna maailma kõige eksklusiivsemat rändnäitust Titanicust, kus lisaks vrakilt toodud esemetele saab näha ka taasloodud luksuskajutit. 

Dreseni sõnul on Titanicu teema üks sellistest, mis inimesi paelub ning lähiajal võib tulla täpsemaid uudiseid selle kohta, kas laeval olnu esemeid ka meremuuseumis näha saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles