Kross: tasuta rongisõit on järjekordne propagandaprojekt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL-i linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross
IRL-i linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross Foto: Toomas Huik

IRL linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross peab pealinlastele tasuta rongisõidu lubamist valitseva võimu propagandaks. «Sellisena tundub nn tasuta rongisõit Tallinna piires järjekordse propagandaprojektina, mis ei lahenda tallinlaste tegelikke liiklemisprobleeme,» nentis Kross.

Tallinn vajab Krossi hinnangul mitut uut ühistranspordiühendust, näiteks trammiliini lennuväljale ja Lasnamäele. «Rääkimata tulevikku vaatavatest liiklusmudelitest, mis arvestaksid moodsa linnalise keskonna vajadusi,» rääkis Kross.

«Olen ka varem öelnud, et kogu Tallinna ühistranspordi süsteem vajab põhjalikku kaasajastamist ja planeerimist sellisena, et see toimiks kauem kui üks valimistsükkel,» selgitas linnapeakandidaat. «Tasuta transport, nagu teada, ei ole ju tasuta. Selle maksab kinni Eesti maksumaksja.»

«Loomulikult on kohaliku omavalitsuse ülesanne pakkuda tallinlastele võimalikult mugavat, säästlikku ja efektiivset ühistransporti, aga ma ei kujuta ette, kuidas linna piires tasuta rongiga sõitmine võiks ühistranspordi kasutajaid juurde tuua. Isegi tasuta bussi, trammi ja trolliliinid tõid kasutajaid juurde ainult 1,2%,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles