Vaata, milline on metalliparmu tööpäev Koplis

Küllike Rooväli
, fototoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koplis tegutsevate eluheidikute üheks sissetulekuallikaks on endiselt vanametalli korjamine või selle varastamine, sest ega avalikult seda enam palju kusagil ei vedele. Mõned ei pea siiski liiga suureks vaevaks mõni metallijurakas maa seest välja kaevata või majavaremete alt välja sikutada.

Leiurikas tööstusmaastik pakub otsijatele üllatusi ja nii võib juhtuda, et «suutäis» on nii suur, et kipub suud lõhki ajama. Nii juhtus eile Koplis Tööstuse tänaval liikunud paarikesega, kes vedas kahe vahel päris rasket metallposti.

Postimehe fotograafina pildistasin küll õigupoolest Miinisadamas harjutust tegevat päästekopterit, kui paarike postiga kaadrisse jalutas.

Oma kandami all tuikudes jõuti vaevu järgmise majani kui post tasakaalust välja läks ja maha prantsatas. Postitassijast meespool ei pidanud paljuks selle eest oma naiskaaslase peale karjuda, kuid pärast pisukest puhkepeatust jätkati teekonda. Mõne aja pärast liitus nendega teisel teepoolel vurav kärumees, kellel oli õnnestusnud saagiks saada samuti üsna pirakas metallitükk.

Kuna naisterahva jaks lõppes täielikult, läks ta kontrollima bussipeatuse prügikasti, et end seal leiduvate maiuspaladega kosutada ning seejärel siirdus kõrvalmaja keldritrepile puhkama. Mehed viisid aga metalli käru peal Karjamaa bussipeatuse juurest mäest alla, kus on vanametalli kokkuost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles