Ametnikud kontrollisid Kopli liinidel tühje maju

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. jaanuaril hukkus Vana-Kalamaja tänaval tühjana seisnud elamus puhkenud tulekahjus neli inimest.
5. jaanuaril hukkus Vana-Kalamaja tänaval tühjana seisnud elamus puhkenud tulekahjus neli inimest. Foto: Karli Saul

Seoses hiljutise nelja inimohvriga lõppenud tuleõnnetusega Vana-Kalamaja tänavas viis Põhja-Tallinna valitsus koostöös politsei ja mupoga läbi ühisreidi.


Eelmisel reedel toimunud reidi käigus kontrolliti tühjalt seisvaid hooneid Kopli liinide piirkonnas, teatas Põhja-Tallinna valitsuse avalike suhete nõunik Eno Leies.

«Kontrollimise käigus vaadati üle kõik piirkonnas asuvad hooned. Omavoliliselt elavaid isikuid ei leitud. Korteritesse, kus võidi täheldada hiljutise omavolilise elamise jälgi, jäeti kirjalik teadaanne taolise tegevuse ohtlikkuse ja ebaseaduslikkuse kohta. Teadaandes oli kirjas ka kodutute öömaja Alasi tn 8 aadress, kust kodutud saavad ajutist peavarju leida,» ütles Leies.

Ebaseaduslike elanike leidmiseks vesteldi ka pooleldi tühjades majades elavate seaduslike elanikega. Nii rääkisid näiteks 5. liini maja nr 11 elanikud majja omavoliliselt elama asunud isikutest, mistõttu otsustati kõne all olevad ebaseaduslikud elamispinnad ühendada lahti veevärgist ja nende uksed metallklambritega sulgeda. Nii toimiti ka ühe tühjalt seisva Sepa tänava majaga.

Võrreldes mullu novembris toimunud reidiga oli olukord ametnike hinnangul paranenud ja kohalike elanike sõnul omavoliliste elanike arv vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles