Tallinn valib kolme jäätmekäitlustehase projekti seast parima

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmetest valmistatud ahjukütus.
Jäätmetest valmistatud ahjukütus. Foto: Toomas Huik.

Jäätmepõletusjaama rajamise võimaluste analüüsimiseks loodud linnavalitsuse komisjon kaalub ka Ragn-Sellsi pakutud segaolmejäätmete mehhaanilis-bioloogilise töötlemise tehase varianti.


Jäätmekäitlusettevõte Ragn-Sells pöördus eelmise aasta lõpul linnavalitsuse poole ettepanekuga lisada kaalutavate alternatiivide hulka ettevõtte poolt kavandatav segaolmejäätmete mehhaanilis-bioloogilise töötlemise tehas, vahendas linna pressiteenistus.

„Linnavalitsus moodustas mullu 7. oktoobril jäätmepõletusjaama rajamise ettepanekute vaagimiseks ajutise komisjoni, nüüd lisatakse komisjonis kaalumisel olevate alternatiivide sekka ka Ragn-Sells AS-i kavandatav jäätmetehas,» selgitas abilinnapea Deniss Boroditš.

«Komisjon arutab kõiki alternatiivseid ettepanekuid põhjalikult ja erapooletult, hinnates iga alternatiivvariandi puhul efektiivsust, keskkonnasõbralikkust ja kasulikkust Tallinna elanikele,» lisas ta.

Komisjon tutvub Ragn-Sellsi alternatiivse projektiga 3. veebruaril. Komisjon esitab tehtud tööst ja langetatud otsustest aruande linnavalitsusele veebruaris.

Jäätmepõletusjaama rajamise ettepaneku on linnavalitsusele esitanud Eesti Energia ning ühiselt Veolia Keskkonnateenused ja Tallinna Küte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles